Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.01.2014, 16:43

Новий порядок розкриття емітентами інформації на фондовому ринку

Директор Юридичної компанії "Бі ен Сі"

01 січня 2014 року набрало чинності Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 2826, прийняте 03.12.2013 року, яким затверджено нове Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів

01 січня 2014 року набрало чинності Рішення Національноїкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) за № 2826, прийняте03.12.2013 року. Даним рішенням було затверджено нове Положення про розкриття інформаціїемітентами цінних паперів, а також визнано таким, що втратило чинність, рішенняДержавної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19 грудня 2006 року №1591 «Про затвердження Положення про розкриття інформації емітентами ціннихпаперів», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 05 лютого 2007 року за №97/13364.

Серед новацій даного Положення можна відмітити скороченнястроку на подання нерегулярної особливої інформації в електронному тапаперовому вигляді до НКЦПФР з десяти робочих днів до семи робочих днів післядати вчинення дії.

Новим Положенням про розкриття інформації емітентамицінних паперів встановлюється обов'язок здійснювати розкриття регулярноїквартальної інформації в порядку, передбаченому цим Положенням, для емітентів,цінні папери яких перебувають у біржовому реєстрі фондової біржі, чого не булопередбачено у старому положенні.

Крім того, слід відмітити, що в нове Положення пророзкриття інформації емітентами цінних паперів було добавлено розділи по розкриттюінформації, що міститься в проспекті емісії (інформації про випуск) ціннихпаперів та змінах до проспекту емісії (інформації про випуск) цінних паперів, атакож розкриття інформації, що міститься у звіті про результати розміщення(підсумки випуску) цінних паперів. Таким чином, НКЦПФР було дещо упорядкованорозкриття інформації емітентами по випускам цінних паперів, адже раніше такерозкриття передбачалося окремими положеннями НКЦПФР.

Тож відтепер емітенти цінних паперів мають розкриватиінформацію згідно нового Положення про розкриття інформації емітентами ціннихпаперів, що є досить актуальним у зв’язку з необхідністю проведення емітентамирічних загальних зборів та необхідністю розкриття регулярної інформації за 2013рік.

Останні записи