Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.11.2014, 14:11

Хто стоїть за протестами на Осокорках?

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Очевидно одне – подібні конфлікти будуть мати місце внаслідок безвідповідальності вибору киян. Обираючи в травні цього року своїми представниками інтересів у Київраді членів «молодої команди» екс-мера Черновецького, невже мешканці Дарниці сподівалися поба

Скандал  з бійкою, затриманням та підпалом, розгорівся навколо забудови ділянки наОсокорках. З понеділка, пустир біля станції метро в напрямку   вулиціСрібнокільської, заполонили спочатку будівельники, які виставили огорожу, апізніше, протестувальники й міліція. Активісти протестують проти появи на цьомумісці чергового торгового «монстру», міліція наводить порядок, називаючиприсутніх  активістів політико-кримінальною групоюрекетирів .

Насьогодні, натретій день протистояння, вже знесено тимчасовий паркан й укріплену  загорожу, спалено їх разом з побутовимприміщенням робітників на майданчику, зафіксовано на місці події молодих людейу футболках «Свободи», виявлено, що за скандальною забудовою на Осокоркахстоїть депутат Київради ,мажоритарник по цьому  ж Дарницькомувиборчому округу  Сергій Котвицький. Вжевідомо, що дозвіл на будівництво даного торгового центру надано ще за часівмерства Черновецького, і що причасним до цього як секретар земельної комісії неможе не  бути ще один діючий депутатКиївради, мажоритарник від Дарниці Сергій Кримчак.   Один з двох депутатів, яких у 2010 р.   СБУзатримала за схеми у землевідведенніко манди Черновецького.

Хто стоїть запротестами на Осокорках та хто відповідатиме за трансформацію мирної акціїпроти забудовника у бійку? Чиї інтереси захищали привезені до місця акції 2 автобусиспецпризначенців та чи були  окрімобурених дарничан кримінально-рекетирні угрупування?  В юридичному аспекті це з’ясовуватимутьправоохоронні органи та новостворена  комісія  МВС.  Сподіваюсь, процеси  люстрації та ротації в цих органих вплинуть нахід розслідуванню, додавши обєктивності.

 Очевидно одне – подібніконфлікти будуть мати місце внаслідок безвідповідальності вибору киян. Обираючив травні цього року своїми представниками інтересів у Київраді членів  «молодої команди» екс-мера Черновецького,невже мешканці Дарниці сподівалися побачити їх потім  на барикадах?

Хто стоїть за зведеннямцентру «Ле Бульвар» на проспекті Бажана на Осокорках й інших незаконних забудов?Відповідь  - кожен з нас, хто голосував...не за того...

 

Останні записи