Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.02.2014, 12:33

Поки невинні сидять, винуваті виходять на свободу

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Вибірковому правосуддю в Україні епохи Януковича годі дивуватися.

7 лютого Печерський райсуд зняв з колишнього голови КМДА Олександра Попова всізвинувачення щодо кривавого розгону Євромайдану вночі 30 листопада. Разом ізПоповим від відповідальності звільнений і колишній заступник голови РНБО ВолодимирСівкович, який разом із Поповим керував зачисткою площі.

Офіційна причина звільнення, вказана прокуратурою – виконання закону проамністію. Насправді ж це означає, що ні Попов, ні Сівкович, ні жоденміліцейський чиновник або боєць не понесуть ніякого покарання. Весь процес звідстороненням та допитами Попова знову виявився лише показухою для замилюванняочей телеглядачів.

Звісно, вибірковому правосуддю в Україні епохи Януковича годі дивуватися.Проте прикметно, що двох людей, безпосередньо причетних до звірячого побиттястудентів, звільнив той самий суд, який за надуманими справами посадив дов’язниці Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. І зробив це в той самий час, коли взаручниках у влади перебувають десятки безневинних активістів Євромайдану.

Така вона, справедливість по-українськи в розумінні регіоналів: судиарештовують ветеранів-афганців за те, що останні затримали кишенькового злодія – міліціязаарештувала 4 представників сотні афганців із Самооборони – і збираються посадити на 15 років батька двохмалолітніх дітей лише за те, що віз у багажнику шини, але людей, що віддавалинакази бити беззбройних студентів, карати ніхто й не збирався (інцидент з кияниномДмитром Юрченком). Міліціявідкрила справу через спалення фотографій Захарченка та Пшонки і водночас суд відпустив під особисте зобов'язаннятрьох підозрюваних у побитті Чорновол . Законне беззаконня...

Винні й далі гулятимуть на свободі, якщо не відбудеться перезавантаженнявлади, не відбудеться докорінна реформа судової системи.

Останні записи