Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.01.2014, 16:24

Імітація контролю від Януковича

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Владні ротації в той час, поки в Києві горять шини та вибухають світло-шумові гранати, виглядають як спроба зіграти хорошу міну при поганій грі.

У суботу Віктор Янукович звільнив з посади голови КМДА Олександра Попова,який перебуває під слідством за жорстокий розгін Євромайдану 1 грудня іпризначив на посаду депутата-регіонала Володимира Макеєнка. Анатолій Голубченко,якого називали найімовірнішим кандидатом на цей пост, вочевидь, здавсянедостатньо «своїм».

Владні ротації в той час, поки в Києві горять шини та вибухаютьсвітло-шумові гранати, виглядають як спроба зіграти хорошу міну при поганійгрі. Призначення «вірного» мало би підсилити владну вертикаль та збільшитирівень контролю над ситуацією в Києві. Проте в місті, яке третій місяць стоїтьна Майдані, і де є захоплена будівля КМДА, це призначення є лише імітацієюконтролю.

Призначення Макеєнка, депутата-мільйонера, який все життя пропрацювавдержавним службовцем, свідчить також про небажання влади реально змінюватиситуацію в Києві. Адже керувати столицею, багатомільйонним містом з тисячамипроблем, доручають людині без потрібного досвіду. «Вічний» депутат – Макеєнко впарламенті з 1990-го року, – сприймається тимчасовою фігурою, яка грітиме місцедля більш досвідченого кандидата. Це означає, що на справжні зміни Києву щеякийсь час чекати не доведеться.

Призначення головою міської адміністрації людини, яка не має ані найменшогогосподарського досвіду і розуміння специфіки роботи, виглядає також і як повнапрофанація самої ідеї міського врядування. Замість реальних змін, яких такпотребує Київ та його жителі, нам знову пропонують консервування всіх старихпроблем.

До призначення головою КМДА Макеєнко очолював регламентний комітетВерховної Ради, в якій вже багато років ніхто не дотримується регламенту. Це зайого мовчазної згоди закони «виринають» без попереднього внесення до порядкуденного і голосуються пачками без розгляду. Це руками Макеєнка та його комітетуСергія Власенка, захисника Юлії Тимошенко, було позбавлено мандата. Перебіжчикз фракції «Наша Україна», за списком якої був обраний до парламенту в 2002році, до фракції Партії Регіонів всього через 5 місяців після обрання. Зрештою,підпис Макеєнка стоїть і під скандальним диктаторськими законами Олійника-Колісниченка.Тож очікувати зрушень від такого «одіозного» персонажа не доводиться. Довіру ж людей,які не бояться ні холоду, ні болю, неможливо отримати разом з підписомЯнуковича.

Останні записи