Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.09.2013, 12:22

Наступаючи «на граблі» Черновецького

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Вже призначена дата чергової нелегітимної сесії Київради - 2 жовтня.

Вже призначена дата чергової нелегітимної сесії  Київради - 2жовтня. Надзвичайну «поступовість» у роботі київського органу місцевогосамоврядування пояснити легко – керованим апаратчиками з Банкової Київраді таКМДА, вкрай необхідно показати киянам і міжнародній спільноті так званустабільність і законність у роботі місцевої ради. Мовляв, вибори в столиці непотрібні, депутати працюють як «годинниковий механізм»: злагоджено та плідно.  

Досі питання порядкуденного залишаються таємницею, їх не опубліковано в жодному виданні, вонивідсутні на сайті Київської міської ради. Проте можна припустити, щоскандальний «успіх» у прийнятті необхідних питань під прикриттям виділеннямуніципальних дотацій   бюджетникам, депутати продовжать лобіюваннямвласних  інтересів. А щоб не наробитизайвого галасу, обранці  зновуприкриватимуться соціальними питаннями. Тож, цілком ймовірно, що ми знову зможемопобачити мітинг вчителів чи лікарів, вихователів дитсадків чи пенсіонерів, якінібито вимагатимуть для себе кращого життя...

Ниннішня столична владамало чим відрізняється від  команди екс-мераКиєва Леоніда Черновецького. Щоправда, той не прикривався соціальнимивиплатами, а просто створював шоу. Згадайте, лишень 2009 рік, коли він співавшансон на мітингу, або 2006 – коли встановив скляний щит, щоб відгородитися віддепутатів.

Наступаючи «на граблі»  Черновецького, столична влада не робить длясебе висновків.  Набиваючи гулі Попов іГерега пліч-о-пліч продовжують господарювати. Згадаймо природні явища (сніг, повінь): за Черновецького киянидізналися, що таке жахливе стихійне лихо, а за Олександра Попова і ГалиниГереги – як може починатися кінець світу. Згадаймо забудову славнозвіснихкиївських пагорбів: Черновецький не стидаючись і не дотримуючись букви законузабудовував багатоповерхівками буквально все – майданчики, стадіони, історичнийцентр, буферні зони біля архітектурних пам’яток. На рахунку Попова - Гостинийдвір на Подолі, знесені  історичнібудівлі на Андріївському узвозі, забудова Десятинного провулку біля СофіїКиївської. Теж саме з боргами: Черновецький залишив місто з 8 мільярднимборгом, Попов і команда  мають банківськізобов’язання вже на 2,5 млрд. грн.

Аналогій чимало.Відмінність одна –Черновецький визнав вимоги опозиційних сил та киян і пішов напозачергові вибори у 2008 році.

Про результатисоцопитування КМІС не згадували тільки ліниві: більше 60%  киян хочуть проведення виборів цього року,половина киян вважає що проведенню виборів в столиці заважає президент УкраїниВіктор Янукович.

Що думає про це самПрезидент, який має намір обиратися на другий термін? Що думає про це Попов,рейтинг якого не дивлячись на масову «джинсу», падає? На кого розраховує Герега,яка не змогла у 2012 році «купити» підтримку виборців свого округу напарламентських виборах?

Останні записи