Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.04.2017, 12:04

Влада в Києві не зможе всю відповідальність перекласти на попередників

Ексдепутат Київської міської ради

Питання Шулявського мосту привернуло увагу спільноти та преси до проблеми колапсу інфраструктури Києва, що може помітити будь-який водій, пробувши в столиці бодай добу.

  Нещодавно користувачі мережі звернули увагу на новіпошкодження Шулявського мосту. Це, без сумніву, результат діяльності чибездіяльності кількох «поколінь» столичної влади, які відзначилися бездарнимуправлінням міськими ресурсами, наслідки чого, як бачимо, проростають як грибипісля дощу. Втім, не все вдається Кличкові перекласти на попередників, хоча цеслово, однозначно, найпопулярніше в його словнику.

Зокрема, підняте вище питання Шулявського мосту привернулоувагу спільноти та преси до проблеми колапсу інфраструктури Києва, що можепомітити будь-який водій, пробувши в столиці бодай добу. За два з половиноюроки управління містом наказ про огляд інфраструктурних об’єктів на предметаварійності з’явився лише після аварії (як кажуть, біда навчила). Страшноуявити, що має статися, щоби знесли всі незаконні будівництва, МАФи, зупинили дерибанстоличної зелені і тому подібне. Втім, таким переполохом людям очі вже незамилити.

Ще в минулому році, коли мова про такі речі взагалі нейшла, мною було подано депутатський запит на витребування інформації щодопроектної документації на добудову Подільського мосту. За листом-відповіддю від14.09.2016 №001-2618 Київська міська державна адміністрація вказала, щокошторисно-проектна документація на Подільський міст складає близько 11мільярдів. І кошти, насправді, частково закладені в цьогорічний бюджет. Але,які це кошти?

В Програмі соціально-економічного розвитку на 2017 рікпередбачено лише 1,3 млрд. гривень на реалізацію проекту будівництва. З такимитемпами він будуватиметься щонайменше 10 років, але заступники міського головиі сам Кличко із впевненістю говорять про 3 роки! Такий термін аргументуєтьсябуцімто іноземними інвесторами, але далі розмов справа в цьому напрямку не йде.

Тож, очевидно, що місто своїм коштом не в змозіпрофінансувати такий проект, і мер міста має бути першим, хто це визнає ізнайде вирішення проблеми. Побоювання щодо того, що ці кошти зникнуть разом ізвладою, термін дії якої дивним чином спливає через ті ж таки 3 роки, мають підсобою підстави, адже суб’єктивність столичного голови у виборі забудовників тавиконавців проектних робіт просто вражає! Директор КП «Київський метрополітен»твердо заявив, що будівництво станції метро на Троєщину можливе лише післязавершення будівництва Подільського мосту. Останній (в кращому випадку навітьза 3 роки) ця влада вже не застане, як і будівництво метро на Троєщину, якеобіцятиме в передвиборчій кампанії кожен кандидат на пост столичного голови.

Виявлені факти невідповідності тому, що говориться ітому, що робиться міською владою, залишили активну спільноту в процесі пошукупідводних каменів. Втім, як завжди, все виявлялося банальним і простим –особистий фінансовий інтерес переважав над суспільними потребами. Що буде цьогоразу?

Останні записи