Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.01.2016, 12:16

Влада позбавляє киян права на місцеве самоврядування

Ексдепутат Київської міської ради

Ми сповнені рішучості спільно з киянами добитися права на місцеве самоврядування для столиці, яка стала заручником страху збанкрутілої влади перед негативним результатом на виборах до районних рад у Києві.

Влада пішла шляхом Януковича. В Адміністраціїпрезидента вирішили продовжити колапс місцевого самоврядування в Києві. В тойчас, поки міста, котрі мають районний поділ, обирають собі районні ради,столицю цього права черговий раз позбавили. Поки нам розповідають казки продецентралізацію та намагаються легалізувати бойовиків, що убивають українців наДонбасі, мешканців столиці поставили перед фактом, що їм народовладдя непотрібне. 

Зрозуміло, що ситуація із судами в Україні незмінилася з часів Януковича й рішення Київського окружного адміністративногосуду про зупинення виконання рішення про відновлення районних рад у столиціписалося на Банковій. 

Такі дії свідчать не просто про близорукість влади,яка так нічого й не навчилася на гіркому досвіді попередників, а й про те, щовона у своєму ставленні до киян нічим не відрізняється від Януковича-Попова.

Упевнений, що це абсолютно самовбивчий крок, якийпризведе до негативних наслідків як для столиці, так для тих, хто зваживсявідкрито виступити про київської громади. 

Ми сповнені рішучості спільно з киянами добитися правана місцеве самоврядування для столиці, яка стала заручником страху збанкрутілоївлади перед негативним результатом на виборах до районних рад у Києві.

У зв язку зцим київська «Свобода» виступила з цього приводу із заявою, яку я такожпринагідно публікую:

«Нинішня влада повторює сумнозвіснийшлях режиму Януковича, позбавляючи киян права на місцеве самоврядування. Тоді,коли влада зриває вибори до районних рад у Києві, вона водночас ламає черезколіно парламент і продавлює особливий статус окупованого Росією Донбасу таамністію й легалізацію бойовиків.

27 січня 2016 року Окружнийадміністративний суд міста Києва задовольнив клопотання за позовом, який подалидепутати-маріонетки Адміністрації Президента, і зупинив дію рішення провідновлення районних рад у місті Києві. Це робить неможливим початок виборчогопроцесу в столиці.

Децентралізація, яку проштовхуєвлада, - це з, одного боку, переформатування країни на догоду Путіну, а зіншого, недопущення реального народовладдя в найбільшому українському місті. УКиєві, де райони часто є більшими за деякі обласні центри, голів районнихадміністрації призначає Президент і вони непідзвітні та непідконтрольнімісцевій громаді.

Відновлюється ганебна практикаЯнуковича-Портнова, коли страх перед виборами веде до узурпації влади. І дотого представники влади відкрито виступали проти відновлення районних рад тапроведення виборів. Але, побачивши останню соціологію, яка засвідчила їїполітичне банкрутство, влада пішла далі й вступила у відкрите протистояння згромадою.

Нелюстровані ручні суди, якихвиплекав Портнов, використовують владу для скасування виборів до районних рад уКиєві. Це типове політичне шулерство. Янукович зі своїм злочинним кланом уженамагався реалізувати подібний сценарій, скасувавши вибори в столиці. До чогоце призвело, знають всі. Вибори відбулися, а ця авантюра стала однією з причинтого, що людьми, які наважилися плюнути в обличчя киянам, втратили владу.

Київська міська організація ВО"Свобода" і фракція ВО "Свобода" у Київраді рішучевиступають проти цього нахабного зазіхання на інтереси мешканців столиці."Свобода" послідовно боролася за відновлення районних рад і мизробимо все можливе, аби не дати режиму вчергове забрати у киян право обиратисвою владу.

Одночасно ми вимагаємо від міськогоголови Києва озвучити свою позицію щодо рішення Київського окружногоадміністративного суду та стати на захист інтересів громади з метою відновленнядіяльности районних рад та не допустити зриву виборчого процесу в столиці.Віталій Кличко має визначитися, кого він представляє в столиці - громаду, якайого обрала, чи тих, хто намагається відібрати в громади належні їй права.

Закликаємо киян спільно не допуститиподальшої узурпації влади в столиці та захистити права громад районів намісцеве самоврядування».

Останні записи