Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.01.2016, 02:33

Незаконне будівництво на Верховинній має бути зупинене!

Ексдепутат Київської міської ради

декларація, згідно якої проводилися будівельні роботи, скасована в листопаді 2015 року Державною архітектурно-будівельною інспекцією, а на недобросовісного орендаря накладено штраф за порушення містобудівного законодавства

26 січня, Постійна комісіяКиївради з питань архітектури та землекористування розглядала проект рішеннящодо відмови в поновленні договору оренди земельної ділянки на вул.Верховинній, 80-Б, яку орендує «Київський міжнародний університет». На данийчас там є котлован, орендар здійснює будівельні роботи. Університеткористується ділянкою вже 10 років, проте, в жовтні минулого року строк діїдоговору закінчився. Тому, на стадії поновлення договору мною було поданопроект рішення, що пропонує відмовити приватному ВНЗ у подальшому користуванніданою ділянкою. 

Вся громада мікрорайону протестує проти даної забудови. Людей згуртувало те, щоу всіх сусідніх будинках пішли тріщини не тільки в під ’ їздах, а й майже вкожній квартирі. Я отримав від департаментів всю належну документацію –порушення очевидні. У договорі оренди мова йде лише про реконструкцію існуючоїбудівлі, яка завершилася ще в 2013 році. Натомість університет отримав ще однудекларацію, буцімто, на другу чергу реконструкції, але по факту на даній ділянціведеться нове будівництво. Котлован завглибшки 6 метрів не можна назватиреконструкцією. Порушення істотних умов договору – перша підстава для йогорозірвання або відмови в поновленні. Ми докладемо зусиль для того, щоб на цьомумісці з ’ явився дитячий майданчик, яких в даному мікрорайоні наразі немаєвзагалі. Не варто чекати, що орендар, який систематично порушує законодавство,враз стане законослухняним користувачем комунальної власності. 

Представники громади, яких ми запросили на комісію, зауважили, що декларація,згідно якої проводилися будівельні роботи, скасована в листопаді 2015 рокуДержавною архітектурно-будівельною інспекцією, а на недобросовісного орендарянакладено штраф за порушення містобудівного законодавства. Та, попри скасуваннядозвільної документації на будівництво, ПВНЗ «Київський міжнароднийуніверситет» продовжує підготовчі будівельні роботи.

Зрештою, після довготривалого обговорення та детального вивчення даногопитання, члени земельної комісії підтримали проект рішення. Чекаємо наюридичний висновок і будемо добиватися потрапляння проекту в сесійну залу дляйого ухвалення Київрадою. Це перший, проте, важливий етап для кожного мешканцясусідніх з ділянкою будинків, котрі страждають через незаконне будівництво. 

Останні записи