Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.12.2015, 22:52

Хвороби транспортної інфраструктури Києва

Ексдепутат Київської міської ради

Якщо влада ігнорує принцип відповідальності за виконання функцій, покладених на неї громадою, не виключаю, що процес ухвалення бюджету може бути заблокований до виконання цих вимог.

Уминулому скликанні Київради ми довго ламали списи навколо питання міськоготранспорту та парковок. Піднімалося і питання закладення в бюджет коштів відпідвищення тарифів на проїзд в метро та наземному транспорті, й реклами на транспортіта незадовільних результатів фінансової діяльності КП «Київтранспарксервіс». Уміської влади було достатньо часу, щоб виправити ситуацію там, де вона буланезадовільна, тому настав час звітувати.

14 грудня відбулося засідання Комісії Київра   ди з питань бюджету тасоціально-економічного розвитку. Вона була присвячена кошторису міста на 2016рік і першим доповідав Департамент КМДА з питань транспортної інфраструктури.Останній показав себе не з кращого боку в ситуації з «Укррослізингом», коли комісіюнамагалися змусити з голосу віддати 200 мільйонів друзям Януковича. Тому довірадо керівництва органу сильно підірвана.

Проте, мусимо шукати можливість конструктивно працювати, тим більше, що галузьжиттєво важлива для багатомільйонного міста.

Нам відзвітували про мінімальне збільшення надходжень від діяльності КП«Київтранспарксервіс», проте, системних заходів для усунення корупційних схемна підприємстві ми так і не побачили. Величезна кількість готівки проходитьчерез руки контролерів, які тотально ігнорують свій обов’язок видаватиквитанції. Величезна кількість готівки «гуляє» та не потрапляє в міськийбюджет.

Ніхто не поспішає переводити оплату проїзду в комунальному транспорті вавтоматичний режим, про що ми неодноразово чули від представників влади. А щеми стільки всього чули про махінації з жетонами в метро!

Якщо влада ігнорує принцип відповідальності за виконання функцій, покладених нанеї громадою, не виключаю, що процес ухвалення бюджету може бути заблокованийдо виконання цих вимог.

Останні події навколо безвідповідальної поведінки Метрополітену та Департаментутранспорту у відносинах з компанією, яку пов’язують з оточенням Януковича, лишпідтверджує необхідність рішуче домагатися врахування інтересів громади, неоглядаючись на демагогію з боку деяких представників влади.

Ми вимагаємо надання детального фінансового звіту від Комунального підприємства«Київський метрополітен», КП «Київпастранс» і КП «Київтранспарксервіс». Нанайближчій сесії Київради в четвер буду звертатися з цією вимогою офіційно іпублічно. Більше того, за результатом розгляду звітів, повинні бути зробленівисновки.  

Крім того, потрібно добиватися автоматизації процесу оплати проїзду із прозороюсхемою руху коштів до бюджету. Це необхідно втілити в життя найближчим часом.На жаль, поки що прогресу не видно...  

Останні записи