Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.07.2015, 16:13

Бюджетна безвідповідальність КМДА

Ексдепутат Київської міської ради

Бюджетні проекти рішень готуються Департаментом фінансів та іншими структурними підрозділами КМДА, їх керівники чомусь не беруть активної участі в їх презентації.

Міська влада черговий раз перекроюєфінансово-бюджетну сферу міста, замість того, аби шукати професійні мотивованікадри і міняти підходи в менеджменті на більш ефективні та сучасні.

Запівроку Програма соціально-економічного розвитку Києва та Бюджет міста коригуютьсявже вшосте. Якщо виходити з того, що кошторис міста – це система, яка підтримуєйого життєдяльність, подібно до живого організму, то ми шостий раз за рікмусимо здійснювати хірургічне втручання. Це значить, що організм цей хворий ійому потрібне комплексне оздоровлення.

Бюджетніпроекти рішень готуються Департаментом фінансів та іншими структурнимипідрозділами КМДА, їх керівники чомусь не беруть активної участі в їхпрезентації.

Зрозуміло,що ні сам міський голова, ні представники виконавчої влади в місті не маютьжодного бажання відповідати ні за сумнівні пропозиції щодо коригування, ні заплачевні показники виконання міського кошторису. Так, ми маємо показникфінансування видатків на охорону навколишнього природногосередовища нарівні 4.8% за січень-липень. Це катастрофічні цифри, особливо нафоні останніх подій в Чорнобильській пущі та БРСМ. Тим часом, надходження ізвідновної вартості зелених насаджень становить лише 33%.

Знову нагадує про себе проблемакомунальних підприємств. Так, бачимо, що чистий прибуток КП сягнув показника62.8% від запланованого. Це чергове підтвердження неефективності менеджментувідносно комунального майна. Хотілося б запитати як міська влада має намірвирішувати цю проблему. Проте, це скоріше питання до голови КМДА Кличка, якийна засідання не прийшов...

Останні записи