Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.02.2015, 16:42

Влада знову змушує киян вирішувати проблеми міста за власний кошт

Ексдепутат Київської міської ради

Влада, схоже, навіть не намагалася знайти альтернативних шляхів підвищення рентабельності КП «Київський Метрополітен»

Міський голова КиєваВіталій Кличко анонсував подорожчання проїзду в метрополітені та наземномутранспорті з 9 лютого.

Нинішня столична влада,на жаль, діє в стилі своїх попередників. Замість того, щоб шукати ефективних шляхів вирішення фінансових проблемміста, вона просто звалює їх на плечі звичайних громадян. 

Ми розуміємо, що в економічній ситуації, яка склалася на даний момент,діючі тарифи не відповідають реаліям.

Проте, влада, схоже навіть не намагалася знайти альтернативних шляхівпідвищення рентабельності КП «Київський Метрополітен», залучення додатковогофінансування або хоча би забезпечення надходження належних прибутків.

Більше того, гостро стоїть питання доцільного використання коштів. Мипрекрасно пам’ятаємо, що після чотирикратного підняття тарифів за часівЧерновецького, обіцяної модернізації рухомого складу та шляхів метро не булоздійснено.

Тож потрібно спочатку попіклуватися про це. Ніхто не проводив реальногоаудиту метрополітену, через різні сумнівні схеми громада втрачає мільйонигривень, які мають надходити КП «Київський Метрополітен» від реклами, анатомість осідають приватних кишенях.

Перш, ніж чинити додаткове фінансове навантаження на киян, влада повиннапереглянути різні неефективні конкурси, які були проведені і не виконуються,завдаючи місту значних збитків. Слід виключити корупційні чинники, усунути кумівствопри кадрових призначеннях та ретельніше перевіряти кандидатів на посади напредмет наявності конфліктів інтересів.

Влада та пов язані з неюбізнес-структури повинні припинити розглядати міський бюджет як джерелоотримання прибутків. Комунальні підприємства є власністю міської громади, томувона повинна отримувати від них свій певний зиск, а не лише вирішувати їхфінансові проблеми за власний рахунок.

Ми виступаємо проти підвищення ці на проїзд у міському транспорті влютому цього року, вважаючи за можливе відкласти це хоча би до третьогокварталу поточного року. Тим більше, що за наявності політичної волі у міськогоголови та його тотальної більшості у Київраді, є всі можливості вжитивідповідних необхідних заходів.    

 

 

Останні записи