Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.11.2014, 16:49

Прошу Яценюка не нищити бібліотеки та музеї!

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

З програми фінансування бібліотечної та музейної справи буде знято 600 тис. грн. на підготовку кадрів для сфери культури і мистецтва ВНЗ.

З програмифінансування бібліотечної та музейної справи буде знято 600 тис. грн. напідготовку кадрів для сфери культури і мистецтва ВНЗ.

 

Відповідно дорозпорядження Кабміну від 5 листопада 2014 року №1069-р «Про перерозподілдеяких видатків державного бюджету, передбачених у 2014 році», фінансуваннябюджетної програми «Бібліотечна та музейна справа, виставкова діяльність,здійснення культурно-інформаційної та культурно-просвітницької діяльності» будезменшено на 600 тис. грн. З них: оплата праці – 312 тис. грн., комунальніпослуги та енергоносії – 178 тис. грн.

 

Відповідні коштибудуть перерозподілені на бюджетну програму «Підготовка кадрів для сферикультури і мистецтва вищими навчальними закладами І і ІІ рівнів акредитації».

 

На сьогоднішнійдень культура не у загоні, і говорити про несподівану нехватку «культурних»кадрів зараз не можна. А от проблема недофінансування культури, особливо у час,коли країна потребує культурно-інформаційної та культурно-просвітницькоїдіяльності, щоб протистояти тиску «Русского мира» - вкрай важлива.

 

Працівникикультури обурені не стільки тим, що їм буде зменшено зарплату, до чого вони вжезвикли, а й тим, що навіть комунальні платежі заплатити буде нічим.

 

Невже це робитьсядля того, щоб у музейних та бібліотечних закладах відключили опалення і книжкита експонати були знищені зимовою негодою?! Якщо це станеться, то сенсу впрацівниках музеїв та бібліотек вже не буде. А значить ніякої потреби у новихкадрах для зруйнованих відсутністю опалення бібліотек та музеїв не буде.

 

Зберегти музеї і бібліотекита їх кадровий потенціал вкрай важливо саме сьогодні. Якщо ми збережемонинішніх працівників, то буде кому на практиці вчити і майбутніх бібліотекарівта музейників.

Останні записи