Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2014, 11:51

Правоохоронники нарешті взялися розслідувати справу щодо викрадення ек

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Отримав відповідь, в якій йдеться, що працівниками Обухівського райвідділу ГУМВС України в Київській області відомості про крадіжку експонатів музею внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014110230000851. Прокуратура здійснює процесуальний

Нарешті правоохоронники розпочали досудове розслідування в кримінальномупровадженні щодо викрадення колекції експонатів Музею трипільської культури«Правдавня Аратта-Україна».

 

О тримав відповідь, в якій йдеться, що працівникамиОбухівського райвідділу ГУМВС України в Київській області відомості прокрадіжку експонатів музею внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№12014110230000851. Прокуратура здійснює процесуальний контроль.

 

Трипілля – унікальна сторінка нашої історії і саме цей музей був своєрідноюінституцією, яка не лише розказувала про Трипільську культуру, але й активно популяризувалаїї. Це не було нудне наукове бубніння про одну зі сторінок історії України, атака подача матеріалу, що кожен відвідувач музею мав додаткову підставупишатися нашою землею. Історія і патріотизм – головні уроки, які давав цеймузей. Це був своєрідний трипільський батальйон, який стояв на передовійантиукраїнської пропаганди і, на жаль, саме по цьому батальйону були завданіперші удари януковичсько-путінських представників. Сподіваюся, оновленаукраїнська влада точно зможе захистити і цей музей, і ідеї цього музею, івідстояти роль Трипільської культури в нашій історії. Принаймні, першийпозитивний дзвоник вже є.

 

Як повідомлялося, 21 липня 2012 року сталося рейдерське захоплення Музеютрипільської культури «Прадавня Аратта – Україна» в Трипіллі. Музейний закладзмусили припинити свою діяльність нібито через зміну власника будівель музею.

 

А все через те, що один із засновників музею всупереч статуту, таємно беззгоди інших трьох засновників, уклав договір про продаж приміщенняісторико-археологічного музею. На територію Музею була приставлена охорона, якане допускала в приміщення ні інших співзасновників, ні колектив музею. Всінамагання потрапити всередину закінчувалися нічим.

 

Після згаданих подій з рейдерського захоплення Музею, побоюючись заколекцію, один зі співзасновників вирішив забрати свою частину археологічнихекспонатів Музею, і після тривалої боротьби з незаконним власником будівлі,таки зміг потрапити всередину колишнього Музею, де не знайшов жодного експонату.

 

Викликану на місце міліцію не пустили всередину. Проте інших дій щодозвернення скаржника, бодай з’ясування обставин, правоохоронники не здійснили. Узв’язку із цим співвласник музею звернувся до Генпрокуратури з колективнозаявою про вчинення новим власником будівлі (яким виявився член ПартіїРегіонів), кримінального правопорушення.

 

За цей час встиг змінитися генпрокурор, проте відповідь на зверненнязаявники так і не отримали. Вони досі не знають чи внесено в Єдиний реєстрдосудових розслідувань справу щодо пограбування Музею і незаконне заволодіннямузейними експонатами та чи розпочато розслідування.

Останні записи