Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.10.2014, 11:56

Гуманітарна допомога Донбасу у вигляді оплати за газ не менш важлива,

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Запропонував Прем’єр-міністру України звернутися до міжнародних організацій з проханням, в якості гуманітарної допомоги населенню захоплених територій України, оплатити послуги з надання води, електроенергії та газу.

Запропонував Прем’єр-мініструУкраїни звернутися до міжнародних організацій з проханням, в якостігуманітарної допомоги населенню захоплених територій України, оплатити послугиз надання води, електроенергії та газу.

 

Як відомо, гуманітарнімісії та проекти світової спільноти по допомозі жителям окупованому Донбасу, якправило, зводяться до передачі харчів і теплих речей. Проте вони стикаються із неможливістюдоставити цю допомогу до адресатів, адже влада окупованої частини Донбасу приймаєгуманітарну допомогу лише від Росії.

 

На мою думку,справжньою гуманітарною проблемою для Донбасу на даний момент є потреба у воді,електроенергії, газі та вугіллі, які вони не спроможні оплатити. Тому Україна моглаб звернутися до міжнародної спільноти із пропозицією надати жителям окупованихтериторій України допомогу у вигляді оплати послуг з водопостачання та електроенергіїі теплоносіїв. Таким чином гуманітарною допомогою буде не їжа і речі, а тепло воселях, вода в кранах і можливість приготувати їжу, що не менш важливо в умовахзими.

 

Оскільки витрати Українина водопостачання, газопостачання та  подачуелектроенергії на окуповані території є абсолютно прозорими, то запропонований нимваріант спростить шлях і спосіб надання гуманітарної допомоги. І гуманітарнімісії більше не стикатимуться із неприємними ситуаціями, коли від їхньої щироїдопомоги відмовляються перед самим порогом після довгого шляху її доставки.

 

Крім того, цядопомога стане реальною підтримкою не лише для окупованого Донбасу, але й дляУкраїни в цілому, адже на даний момент самопроголошені лідери, захоплених територійУкраїни, просто крадуть чи, говорячи дипломатичною мовою - безоплатновідбирають - в України згадані цінності.

 

Виходить, що вся Україна,яка оплачує ці послуги, їх просто дарує частині свої жителів.

 

З іншого боку, якзаявив один із чиновників, недопустимо вимагати у Росії безкоштовного надання,приміром, газу для Донбасу, оскільки Донбас є нашою територією, а неросійською.

 

Уявляю собі, якіб пропагандистські акції почалися в Росії, якби Росія почала безкоштовнонадавати газ для Донбасу або якби Україна залишила Донбас без тепла води ісвітла. Тож уникнення цієї проблеми можливе в тому числі й шляхом зміни пріоритетівсвітових організації в наданні гуманітарної допомоги жителям територійокупованого Донбасу.

 

Останні записи