Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2014, 13:21

Генпрокуратура розпочала розслідування стосовно дій Слідчого комітету

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

На моє звернення Генпрокуратура України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо вчинення службовими особами Слідчого комітету РФ злочинів: створення терористичної групи або організації, зокрема.

На моє звернення ГенпрокуратураУкраїни внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодовчинення службовими особами Слідчого комітету РФ злочинів: створеннятерористичної групи або організації, зокрема.

 

Відомо, щоСлідчий комітет Російської Федерації відкриває кримінальні справи протиукраїнських посадовців, військовослужбовців та командирів, які борються зтерористами та російськими найманцями на сході України, звинувачуючи їх у рядізлочинів. 

 

Фактично, комітетстав терористичною організацією, яка діє в співпраці з терористичнимиорганізаціями ДНР і ЛНР. Я переконаний, що необхідно, щоб всі тіструктури, які допомагають фізично чи фінансують терористів, були визнані аботерористичними організаціями, або такими, що сприяють тероризму. 

 

Таким чином діяльністьСлідчого комітету РФ підпадає під ознаки кримінальних злочинів, таких якстворення терористичної групи чи терористичної організації (ст. 258-3 КК України);втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державноївиконавчої служби (ст. 343 КК України); втручання у діяльність державного діяча(ст. 344 КК України).

 

Окрім названих трьохстатей, за якими я пропонував розпочати слідчі дії проти Комітету, була ще одна- сприяння вчиненню терористичного акту (ст. 258-4 КК України). Але Генпрокуратураповідомила, що вестиме розслідування лише за іншими трьома статтями. Сподіваюся,що справа буде доведена до кінця, і суди винесуть справедливе рішення.

Останні записи