Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.08.2014, 14:59

Попросив Ярему звернутися до суду щодо визнання Слідчого комітету РФ т

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Генеральної прокуратури України із проханням подати в суд на Слідчий комітет Російської Федерації, оскільки згідно закону саме Генпрокурора має на це право.

Звернувся доГенеральної прокуратури України із проханням подати в суд на Слідчий комітетРосійської Федерації, оскільки згідно закону саме Генпрокурора має на це право.

Згідно ст. 24Закону України «Про боротьбу із тероризмом» організація визнаєтьсятерористичною судом за заявою Генерального прокурора України, прокурорівАвтономії Республіки Крим, областей, Києва і Севастополя.

Як відомо, Слідчийкомітет Російської Федерації відкриває кримінальні справи проти українськихпосадовців, військовослужбовців та командирів, які борються з терористами таросійськими найманцями на сході України, звинувачуючи їх у ряді злочинів.

Фактично, Комітетстав терористичною організацією, яка діє в співпраці з терористичнимиорганізаціями ДНР і ЛНР.

Таким чином їхдіяльність підпадає під ознаки кримінальних злочинів, таких як створеннятерористичної групи чи терористичної організації (ст. 258-3 КК України);сприяння вчиненню терористичного акту (ст. 258-4 КК України); втручання вдіяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчоїслужби (ст. 343 КК України); втручання у діяльність державного діяча (ст. 344КК України).

Треба, щоб всі ті структури, які допомагають фізично чи фінансують терористів,були визнані або терористичними організаціями, або такими, що сприяютьтероризму.

Нагадаю, що язвертався до СБУ з проханням розглянути моє зверненнящодо масштабних злочинів посадових осіб слідчого комітету Російської Федерації,   внести відомостідо Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, провести досудоверозслідування по кримінальному провадженню та вжити відповідних заходів реагування . Але СБУ повідомила, що оскільки Комітет досі не визнаний терористичною організацією,то вони не можуть розпочати ніякі слідчі дії.

Останні записи