Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.08.2014, 13:08

Вимагаю від РФ надати офіційну інформацію щодо льотчиці-героїні Савчен

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до В.Путіна, голови Слідчого комітету Російської Федерації, Генерального прокурора РФ та Прокурора м. Вороніж з вимогою надати офіційну інформацію щодо місця перебування та стану здоров’я Надії Савченко та негайно повернути її на територію Україн

Звернувся до В.Путіна,голови Слідчого комітету Російської Федерації, Генерального прокурора РФ та Прокурорам. Вороніж з вимогою надати офіційну інформацію щодо місця перебування та стануздоров’я Надії Савченко та негайно повернути її на територію України.

 

Всім українцям і всьомусвітові очевидним є факт викрадення Н.Савченко РФ, оскільки вона незалишала територію України добровільно і була доставлена на територіюРосійської Федерації примусово. Крім того, викрадення Н. Савченко є черговимпідтвердженням тісної співпраці між Російською Федерацією та терористичнимиорганізаціями, що діють в східних регіонах України.

 

15.07.2014Європейський суд з прав людини розпочав провадження по справі Надії Савченкопроти Російської Федерації. Справі надано статус пріоритетної. Адже відповіднодо міжнародно-правових норм, викрадення людей вважається тяжким злочином. Так, згіднопроекту «Кодексу злочинів проти миру і безпеки людства» (1996 року), «Римськогостатуту Міжнародного кримінального суду» (1998 року), «Міжнародної конвенціїдля захисту всіх осіб від насильницьких зникнень» (2006 року) викрадення людейвважається злочином проти людяності.

 

Оскільки російськасторона проігнорувала запити Генпрокуратури України до Генпрокуратури РФ щодоспівробітництва у справі Н.Савченко, то у нас є побоювання, що російськапрокуратура не лише нехтує правами нашої громадянки, а й порушує власніросійські закони. Поки ми знаємо про місце перебування Надії лише зі слів її адвокатів.Але заяви адвокатів - це не офіційна інформація від російської влади, якуросійська влада може спростувати.

 

Відомості профакти порушення прав і свобод людини і громадянина, а також про факти порушеннязаконності органами державної влади та їх посадовими особами, відповідно до ст.7 Закону РФ «Про державну таємницю», не підлягають віднесенню до державноїтаємниці і засекречуванню. 

 

Як відомо, військовослужбовецьЗбройних сил України, офіцер-льотчик, 33-річна Савченко Н. В. брала участьв антитерористичній операції (АТО) на Сході України як доброволець у складібатальйону територіальної оборони «Айдар» і була взята в полон терористами поблизус. Металіст (Луганська обл.) 17.06.2014.

 

08.07.2014 сталовідомо, що Савченко Н.В. знаходиться в СІЗО м. Воронеж (Російська Федерація).Про факт «затримання» громадянки України було повідомлено в посольство Українив РФ. Офіційно слідчі органи РФ повідомляють, що Савченко Н. В. булазатримана 30.06.2014 на території Російської Федерації, куди вона приїхаладобровільно 23.06.2014. Сама затримана категорично заперечує факт добровільногоперетину українсько-російського кордону, стверджуючи, що на територію РФ вонабула доставлена примусово.

 

Савченко Н. В.висунуто обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ст. 33, та ст.105 КК РФ («посібництво у вбивстві двох і більше осіб у зв'язку із здійсненнямслужбової діяльності, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичноїненависті, вчинене групою осіб»). Савченко Н. В. звинувачують у тому, щовона нібито причетна до вбивства російських журналістів Ігоря Корнелюка і АнтонаВолошина, які загинули 17.06.2014 недалеко від Луганська.

Останні записи