Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.07.2014, 12:01

Впевнений, що Кличко миттєво може вирішити дві задавнені «культурні» п

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Кличка з подякою, що за його головування Київрада повернула Києву Гостинний двір і звернув увагу на дві проблеми, які можна вирішити без жодних фінансових чи організаційних труднощів.

Звернувся доКличка з подякою, що за його головування Київрада повернула Києву Гостиннийдвір і звернув увагу на дві проблеми, які можна вирішити без жодних фінансовихчи організаційних труднощів.

 

Серед багатьохпитань культури, які потребують термінового вирішення є два задавнені, які підтримуваві розпочав вирішувати після Майдану екс-голова КМДА В.Бондаренко, але не встиг.Маю на увазі питання Книгарні «Сяйво» та поновлення В.Кулінича на посадікерівника «Київської фортеці».

 

Йдеться про невиконанняКМДА з травня 2014 року рішення Апеляційного суду м. Києва щодо поновлення екс-директораІсторико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця» на посаді В.Я. Кулінича,відомого активного борця, який зміг відстояти від забудовників «Київську фортецю»і навіть був нагороджений за свої заслуги квартирою на День працівника культури.Але після незгоди В. Кулінича з певними злочинними рішеннями екс-голови КМДА О.Попова, у нього не лише відібрали квартиру, а й «викинули» з посади.

 

Ще одна проблема,яку можна швидко вирішити - повернення колективу книгарні «Сяйво» в популярнийсвого часу магазин.

 

Нагадаю, що приміщеннямагазину за адресою: вул. Червоноармійська (Велика Васильківська), 6 дозахоплення його «черновецькими» орендувалося колективом «Книгарня «Сяйво», якийбагато років працював тут  і не лише невимагав бюджетної допомоги, а й системно платив податки державі.  

 

Саме завдяки колективуприміщення було повернуто громаді. Але після цього О. Попов і його команда неповернули магазин колективу, а створили збиткове, дотаційне, погано працюючемуніципальне підприємство, через яке, якщо не крали, то вже точно розбазарювалигромадські гроші. Зараз колектив колишньої книгарні «Сяйво» має чинну угодуоренди приміщення, яка діє ще кілька років. Тож Кличко мав би лише дати командусвоїм службам – перестати виконувати рішення Попова, перестати розкрадатимуніципальні гроші і повернутися в законне поле.

 

Прошу мера Кличказустрітися з громадськими активістами і сам готовий бути присутній на ційзустрічі, якщо час цієї зустрічі не співпаде з сесійними засіданнями ВР чипоїздками на Донбас.

 

Останні записи