Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2014, 14:18

Держфінінспекція підтвердила грошові махінації навколо реставрації схо

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Державна фінансова інспекція підтвердила грошові махінації навколо реставрації сходів, що ведуть до стели Магдебурзького права.

Державна фінансоваінспекція підтвердила грошові махінації навколо реставрації сходів, що ведутьдо стели Магдебурзького права.

 

Нагадаю, мені стало відомо,що кошторис у 8 млн. грн. на реставрацію сходів до стели Магдебурзького правабув затверджений КП «Дирекція реставраційних робіт м. Києва» фактично безніяких перевірок відповідності цін робіт і матеріалів. Обсяги і розцінки ранішеузгоджені кошторисом - не проводилися.

 

Відтак, на реставраціїсходів було завищено обсяг та вартість виконаних робіт по об’єкту на загальнусуму 678,7 тис. грн., в тому числі порушень, що привели до матеріальних збитківв сумі 489,0 тис. грн. Крім того, порушуючи вимоги розділу «Електроенергетика», було завищено вартість проектно-вишукувальних робіт по об’єкту на загальнусуму 34,04 тис. грн.., що призвело до завищення в обліку кредиторськоїзаборгованості на зазначену суму.

Порушення усунуті в ходіревізії.

 

На жаль, переважна більшістьлюдей, які брали участь у цих махінаціях, досі працюють на своїх посадах ініхто із них не покараний. А значить, чиновники зможуть і далі грабуватикиївський бюджет під виглядом потрібних справ. Хотілося б, щоб влада зрозуміла,що нам не просто потрібні мости, розв’язки і реставровані будинки – нам потрібнімости, розв’язки і реставровані будинки за оптимальну ціну, без відкотів укишені можновладців.

 

Звернувся до мера і головиКМДА В. Кличка з проханням розібратися у ситуації, покарати винних і недопустити аналогічних зловживань у майбутньому. 

Останні записи