Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.06.2014, 18:36

Вчити нардепів стріляти, але не пускати їх у бій - безглуздо

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Сьогодні у Парламенті зареєстрували проект Постанови № 4192а «Про призов народних депутатів України на збори військовозобов'язаних».

Сьогодні у Парламентізареєстрували проект Постанови № 4192а «Про призов народних депутатів Українина збори військовозобов'язаних».

 

Навіщотренуватися воювати, якщо не можеш піти в бій – це я про народних депутатів.

 

Ідея колегхороша, але безглузда, якщо не буде прийнятий мій закон, що дозволяє нардепамвоювати. А вразі, якщо мій проект закону буде прийнятий, то проект моїх колегстане доповненням до мого закону і разом вони будуть добре працювати. Аджевитрати пов’язані з бойовою підготовкою нардепів будуть компенсовані їхньоюучастю у бойових діях у випадку війни чи введення військового стану. А покивиходить так: держава навчить депутатів стріляти, копати окопи і розумітикарти, а під час війни вони замість того, щоб воювати, матимуть можливість лишепроголошувати заяви. А це марнотратство для держави.

 

Як відомо, згідноз чинним законом України «Про статус народного депутата України» народнийдепутат України не має права суміщати депутатський мандат з іншими видамидіяльності, тобто одночасно бути на державній службі, а військова службаприрівнюється до стажу державної служби.

 

Нагадаю, 30травня 2014 я зареєстрував у ВР законопроект № 4977 «Про внесення змін дозакону України «Про статус народного депутата України» (щодо проходженнявійськової служби народним депутатом під час оголошення воєнного стану)», якимпропонував зняти обмеження щодо несення військової служби нардепами.

 

Зокрема,законопроект передбачав, що в разі введення воєнного стану в Україні або вокремих її місцевостях народний депутат має право виконувати військовийобов'язок та проходити військову службу у Збройних силах України відповідно дозакону України «Про військовий обов'язок і військову повинність».

Останні записи