Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2014, 14:48

Ймовірний розкрадач "Родовід Банку" хоче повторити "подвиг" нардепа-вб

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Маю підозру, що працівники Державної пенітенціарної служби України допомагають підозрюваному у вбивствах, замахах на вбивство та розкраданні майна ПАТ «Родовід Банк» в особливо великих розмірах О. Шепелеву уникнути ув’язнення.

Маю підозру, що працівникиДержавної пенітенціарної служби України допомагають підозрюваному у вбивствах, замахахна вбивство та розкраданні майна ПАТ «Родовід Банк» в особливо великих розмірахО. Шепелеву уникнути ув’язнення.

 

Відтоді, як суди винеслирішення щодо утримання О.Шепелева під вартою, він намагається уникнутирегулярного режиму перебування у СІЗО та домогтися протиправного звільнення з-підварти. Певно, він взяв за основу метод звільнення від відбування покарання,який був застосований колишнім депутатом-вбивцею Лозинським.

  

Як меніповідомили компетентні джерела, 25.04.2014 року захистом підозрюваного було повідомленопро лікарське обстеження підсудного медиками, результати якого нібито свідчилипро наявність у О.Шепелева кількох серйозних захворювань – зокрема «розсіяногосклерозу», що ніби потребувало його негайного переведення з СІЗО в умовистаціонарного лікування у спеціалізовані медичні заклади. Згодом висновкомкомісійної судово-медичної експертизи № 149/14 від 26.05.2014 року наявність уШепелева О.О. діагностованих лікарями захворювань залишилася не підтвердженою.

 

Проте Шепелев, 5червня всупереч висновкам комісії, за досить дивних з точки зору звичайноїпрактики обставин, був вивезений з Київського слідчого ізолятора бригадоюшвидкої допомоги та доставлений до Київської міської клінічної лікарні швидкоїмедичної допомоги. Чому дивних обставин? По-перше, госпіталізація підозрюваногоз СІЗО до клінічної лікарні швидкої допомоги відбувся не на підставівідповідних медичних показників, а ніби за письмовою вказівкою заступниканачальника Державної пенітенціарної служби на ім’я начальника СІЗО №13.По-друге, його госпіталізували з діагнозом «гіпертонічний криз», який традиційнолікується в межах медичної частини СІЗО, де є все необхідне для лікування цьогонайрозповсюдженішого діагнозу серед затриманих.

 

Після госпіталізаціїпідозрюваного йому були діагностовані ознаки ще одного з найтяжчих у світізахворювань – «вірусного енцефаліту». У той же час «хворого» було розміщено у реанімаційномувідділенні на стаціонарне лікування. Згодом, знову ж таки за результатамививчення відповідної медичної документації Шепелева, діагноз «віруснийенцефаліт» одразу ж був категорично спростований.

 

І тут лікарі чито залякані злочинцем, чи то простимульовані фінансовою винагородою, майжещодня почали змінювати Шепелеву діагноз: наприклад, 06.06.2014 року вінзмінився з визначеного напередодні «вірусного енцефаліту» на «гіпертонічнухворобу ІІ-ІІІ ст.», 10.06.2014 року – на «набряк легень», 12.06.2014 року буввстановлений так би мовити «узагальнюючий діагноз» - й «гіпертонічна хворобаІІ-ІІІ ст..», й «гіпертонічний криз ІІІ ст.», й «остеохондроз поперековоговідділу хребту», й «радікулярний та больовий синдром», й «ангіопатія сітківки»та вже ніби раніш втрачений «хворим» «розсіяний склероз.

 

Як на мене, абсолютноочевидно, що Шепелев симулює захворювання, щоб уникнути перебування у СІЗО. Такожпрогнозовано він, напевне, згодом вимагатиме звільнення його з-під варти напідставі «псевдо медичних показників», як це свого часу робив колишній депутатом-вбивцяЛозинський.  

 

Саме тому язвернувся до в.о. Генерального прокурора України, голови комітету ВР з питаньборотьби з організованою злочинністю і корупцією, голови АдміністраціїПрезидента України, до першого Віце-прем’єр-міністра України, Міністра юстиціїУкраїни та до голови Державної пенітенціарної служби України з проханням провестиперевірки щодо додержання відповідними працівниками Державної пенітенціарноїслужби України, відповідних закладів Міністерства охорони здоров’я законностіпри організації виконання судових рішень стосовно підозрюваного Шепелева. Та прийнятинегайні заходи щодо приведення режиму утримання Шепелева О.О. під вартою увідповідність до норм чинного законодавства; встановити та притягнути довідповідного виду відповідальності (в тому числі – кримінальної) осіб з числапрацівників Державної пенітенціарної служби України, відповідних закладівМіністерства охорони здоров’я, якими були припущені порушення законодавства. 

 

Як відомо, ШепелевО.О. з грудня 2012 року перебував у міжнародному розшуку. 04.07.2013 року вінбув затриманий у м. Будапешт (Угорська Республіка) і за результатами проведеноїпроцедури його екстрадиції 26.03.2014 року був доставлений до м. Київ до місцязнаходження органу досудового розслідування кримінальних проваджень стосовнонього – Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.  

 

27.03.2014 рокуухвалами слідчих суддів Печерського районного суду м. Києва та Ворошиловськогорайонного суду м. Донецька від 11.04.2014 року стосовно Шепелева О.О. булообрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він підозрюється увчиненні організації розкрадання майна ПАТ «Родовід Банк» в особливо великихрозмірах, службових підроблень, легалізації доходів, одержаних злочиннимшляхом, організації ним незаконного заволодіння транспортним засобом МовчанаВ.Є., а також організації вчинення замаху на вбивство Дядечка С.В., ФілонюкаЮ.В., Ковтуна В.М., вчинення умисного вбивства Кириченка С.В. 

Останні записи