Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.05.2014, 13:14

Борг держави перед видавцями за програмою "Українська книга" буде випл

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Держава таки визнала, що має борг перед книговидавцями-виконавцями програми «Українська книга» у сумі 21,1 млн. грн., проте наразі Програма профінансована фактично лише на половину у розмірі 11,2 млн. грн.

Держава такивизнала, що має борг перед книговидавцями-виконавцями програми «Українськакнига» у сумі 21,1 млн. грн., проте наразі Програма профінансована фактично лишена половину у розмірі 11,2 млн. грн.

 

Державний комітеттелебачення і радіомовлення України запевняє, що насправді у 2013 році бюджетнапрограма «Випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» булапрофінансована стовідсотково. А кредиторська заборгованість передкниговидавцями у розмірі 21 135,2 тис. грн. виникла не з їхньої вини, ачерез не проведення Державною казначейською службою України впродовж бюджетногороку платежів за програмою.

 

Наразі, після перевіркиДержфінінспекцією Держкомтелерадіо України щодо підтвердження достовірності боргу,як я і вимагав, кредиторська заборгованість за 2013 рік за Програмою «Українськакнига» зареєстрована у Державній казначейській службі України 10.04.2014 у сумі21,1 млн. грн.

 

Але, як завжди є «але».Згідно плану асигнувань загального фонду бюджету на 2014 рік січень-травень Програмуфактично профінансовано тільки за лютий 11 200,00 тис. грн. Фінансуванняза березень-травень відсутнє. Сподіваюся, що гроші таки будуть виплачені  і за них будуть надруковані нові книжки.

 

Останні записи