Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.05.2014, 16:18

Місце незаконного складування сажі з вул. Грушевського перетворять на

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Місце незаконного складування сажі з вул. Грушевського - заповідну територію пам'ятки природи місцевого значення «Історичне гирло річки Либідь» - перетворять на парк.

Місце незаконногоскладування сажі з вул. Грушевського - заповідну територію пам'яткиприроди місцевого значення «Історичне гирло річки Либідь» - перетворять напарк.

 

  ВолодимирБондаренко доручив КО «Київавтодор» терміново вивезти залишки сміття з даноїділянки, привести територію до вихідного стану, а Голосіївській РДА - провеститепер на колишньому звалищі, озеленення та відновити благоустрій.

 

З відповіді головиКМДА на моє звернення з’ясувалося, що місце, куди були вивезені небезпечнівідходи, офіційно вважають місцем тимчасового складування снігу і вже багатороків щозими порушують природоохоронне і пам’яткоохоронне законодавство,скидаючи сюди сніг, перемішаний із сміттям, який прибирають з урядовогокварталу.   Забруднення територіїприродно-заповідного фонду в таких масштабах є прямим порушенням ст. 252Кримінального кодексу України.

 

В той же час, у кількохвідповідях від Державної екологічної інспекції у м.Києві щодо цієї проблеми,направлених екологам, говорилось, що ніякого звалища не виявлено, а інформаціяпро нього хибна.

Після моїх звернень та скарг набездіяльність екоінспекторів, справу вдалось зрушити. Комунальні служби стрімковивезли більшість  сміття і відходів з незаконного полігону. Після цього,вже після зміни керівництва, Державна екологічна інспекція нарахувала збитки,нанесені державі цим забрудненням, які склали 2982305 грн. Сьогодні нашоюзадачею є проконтролювати, щоб винні були покарані, адже це стане прикладом дляінших чиновників, які потенційно спроможні порушити природоохороннезаконодавство.

Початок очищення гирла річкиЛибідь, може стати початком справжньої реконструкції цієї ще живої річки, якапо всій своїй довжині від площі Перемоги до Дніпра мала би перетворитися зістічної канави в рекреаційну зону. Приклад такого «річкового воскресіння» ябачив кілька років тому в Сеулі. До речі, мер Сеула, який реанімував сховану убетон ріку і перетворив її у відпочинкову зону, невдовзі після цього ставПрезидентом Пд. Кореї. Так високо корейці оцінили екологічну діяльність чиновника.

Цього року, якповідомлялося, на територію пам’ятки екології була звезена величезна кількістьзалишків згорілих покришок з вул. Грушевського, сміття і сніг. Багатотонна масаканцерогенної, надзвичайно шкідливої для здоров'я і навколишнього середовищасажі була насипана на березі річки Либідь і поступово бульдозерами згрібалася врусло.

 

У наступні роки, пообіцявВ.Бондаренко, КМДА не плануватиме на даній ділянці тимчасове складування снігу.

Останні записи