Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.04.2014, 12:01

Держфінінспекція шукає підтвердження існування боргу перед видавництва

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Держфінінспекція проводить перевірку Держкомтелерадіо України щодо підтвердження достовірності кредиторської заборгованості у сумі 21,5 млн. грн. перед видавництвами, які виконали свої зобов’язання і передали державі в рамках державної програми «Українська

Держфінінспекціяпроводить перевірку Держкомтелерадіо України щодо підтвердження достовірностікредиторської заборгованості у сумі 21,5 млн. грн. перед видавництвами, яківиконали свої зобов’язання і передали державі в рамках державної програми«Українська книга» видрукувані видання.

 

Оскільки Держкомтелерадіо(як головний розпорядник бюджетних коштів) не зареєстрував борг перед видавцямив офіційному порядку і не передав до Держказначейства документи для реєстраціїбюджетних зобов’язань щодо його погашення, Фінінспекція тепер змушена довести,що кредиторська заборгованість перед видавцями взагалі існує.

 

Наразі перевіркоювже з’ясовано, що між Держкомтелерадіо України та виконавцями державногозамовлення укладено понад 162 договорів на підготовку, виготовлення та доставкукнижкової продукції.

 

Для підтвердженнядостовірності кредиторської заборгованості за кожним договором із цих договорівДержфінінспекцією України має бути забезпечено проведення зустрічних звірокщодо виду, обсягу, якості операцій та розрахунків, на що необхідно чимало часу.

 

Шкода, що розрахункипо боргах перед видавцями затримуються, адже це руйнує книговидавничу галузь. Малотого, що гроші досі не надійшли видавництвам, так ці гроші дуже знецінені. Убагатьох  випадках, вже сьогодні собівартістькнижки через стрибок курсу долара (а папір переважно доларовий товар) є реальнонижчою, ніж та сума, яку  поверне держава.Тож я закликаю Держфінінспекцію якомога швидше вирішити питання і розрахуватисяіз книговидавцями.

Останні записи