Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.04.2014, 11:33

Батьки мають піти отримати компенсацію за відсутність харчування дітей

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах України, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, не здійснювалося з 03.03.2014, оскільки не було проведено вчасно процедуру відкритих торгів на закупівлю послу

Харчування дітей,потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах України,розташованих на територіях радіоактивного забруднення, не здійснювалося з03.03.2014, оскільки не було проведено вчасно процедуру відкритих торгів назакупівлю послуги з харчування.

 

Процедура не булапроведена вчасно у зв’язку зі зверненням учасників торгів щодо порушеньзаконодавства при проведенні закупівель.

 

Таку відповідь отримавна своє звернення щодо причин припинення харчування дітей, потерпілих відЧорнобильської катастрофи, отримав від Міністерства освіти і науки України тавід Міністерства соціальної політики України.

 

Оскільки дітейпротягом місяця не годували, Мінсоцполітики направлено до регіональних органів соціальногозахисту населення 43,05 млн. грн. для своєчасної виплати грошових компенсаційбатькам потерпілих.

 

Так, дітям, якіне забезпечені гарячим харчуванням у навчальних закладах, буде здійсненовиплату щомісячної грошової допомоги у розмірах: у віці від 6 до 10 років – 180грн., від 11 до 14 років – 185 грн., від 15 до 18 років – 190 грн. на місяць,пропорційно навчальним дням.

 

Для отриманнявказаної компенсації батькам слід звернутися до регіонального органусоціального захисту населення за місцем реєстрації із відповідною заявою тадовідкою із навчального закладу. Як повідомили мені на моє звернення, Державниморганам соціального захисту населення у регіонах дано відповідне доручення.

 

Останні записи