Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.04.2014, 16:04

Влада Януковича не збиралася гасити заборгованість перед книговидавцям

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Держказначейство запевняє, що як тільки Державний комітет телебачення і радіомовлення України (як головний розпорядник бюджетних коштів) надасть їм необхідні документи (бюджетні фінансові зобов’язання) і в держказні будуть гроші, то вони погасять минулоріч

Держказначействозапевняє, що як тільки Державний комітет телебачення і радіомовлення України(як головний розпорядник бюджетних коштів) надасть їм необхідні документи(бюджетні фінансові зобов’язання) і в держказні будуть гроші, то вони погасять минулорічнузаборгованість перед книговидавцями у сумі 21,5 млн. грн.

 

Наразі, доДержказначейства не надходили документи для реєстрації бюджетних зобов’язань щодопогашення заборгованості перед видавництвами-виконавцями державної програми «Українськакнига.

 

Хочу розчарувати видавців- Комітет не зареєстрував борг в офіційному порядку. Тобто,  швидше за все, попередні чиновники навіть незбиралися його платити. Тому я звернувся до Комітету з вимогою терміново прийнятирішення щодо погашення бюджетних фінансових зобов’язань, які залишилисянепогашеними на кінець минулого бюджетного періоду перед видавцями. Адже безвідповідного рішення Комітету Держказначейство не може зробити виплати.

 

Нагадаю, до мененадійшло звернення Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, яківкрай стурбовані невиконанням Державною казначейною службою України розрахунківз видавництвами. Держказначейство у 2013 році не перерахуваловидавцям-виконавцям жодної копійки за передані державі в рамках державноїпрограми «Українська книга» видрукувані видання. Борг держави перед видавцямиза виконання державної програми складає 21,5 млн. грн.

Останні записи