Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.04.2014, 10:03

НАН України сприяла розкраданню близько 50 тис. га земель держвласност

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Національною академією наук України за попередні роки було незаконно передано 50% державних земельних ділянок, що перебувають в постійному користуванні НАН України.

Національноюакадемією наук України за попередні роки було незаконнопередано 50% державних земельних ділянок, що перебувають в постійномукористуванні НАН України.

Таку інформацію з проханням сприяти відкриттю досудовогокримінального провадження за фактами чисельних зловживань та протиправноїдіяльності в системі НАН України отримав від Вільної профспілки освіти і наукиУкраїни.

За установами і організаціями НАН України ( 187 установ ) закріплено на умовах постійного використання понад 148тис. га (416 земельних ділянок) ,що перебувають у державній власності. Однак, правовстановлюючу документацію наземельні ділянки, що перебувають у державній власності оформлено лише на рівні68% (101 тис. га). Тобто, за інформацією НАН України, понад 47тис. га земельного фонду, що перебуває у державній власності у відповідності довимог чинного законодавства не мають правовстановлюючої документації івідповідно де-юре втрачені державою.

Разом з цим, за оперативними даними, реальна кількість земельних ділянок,що перебуває в постійному користуванні НАН України і фактично використовуєтьсяне за цільовим призначенням (за умов безоплатного використання стороннімиорганізаціями) та незаконно відчужена сягає понад 50%.

А реальна інформація щодо державної реєстрації земельних ділянок, якіперебувають у постійному користуванні НАН України в органах Державноїреєстраційної служби України взагалі відсутня , що створює умови до системного«розмивання» та масштабної втрати державної власності на землю.

Не таємниця, що всі структури працювали на бандуЯнуковича та інших злочинців, намагаючись вкрасти якомога більше держмайна іресурсів. Зараз, коли влада змінилася, необхідно провести ревізію всього, щомало би належати державі і повернути незаконно привласнене. Не достатньо простопокарати винного в розкраданні, дуже важливо повернути у держвласність те, щобуло вкрадено. Сподіваюся, згадані 50 тис. га землі, Янукович чи інші злочинціне склали, як килим у приватний гелікоптер і не вивезли їх в Росію чиСаудівську Аравію. Тож, що-що, а землю можна повернути державі. Сподіваюся,прокуратура це зробить швидко і ефективно.

Крім того, звернувся до НАН України з проханнямпровести розслідування, не чекаючи висновків державних органів, очиститиколектив від тих, хто сприяв розкраданню держави і не допустити аналогічних дійщодо землі чи майна у майбутньому. 

Останні записи