Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2014, 10:35

Янукович створив в ОДА екологічні департаменти, щоб знищувати природу?

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Обласні органи екології погоджують знищення природи: видають дозволи на полювання у заповідниках та випалювання сухої рослинності.

Обласні органиекології погоджують знищення природи: видають дозволи на полювання узаповідниках  та випалювання сухоїрослинності.

 

Департамент екології та природних ресурсів Київської ОДА було утвореноторік замість колишнього обласного органу Міністерства екології та природнихресурсів.

 

Мені вдалось отримати посадовіінструкції працівників цього Департаменту і виявилося, що в них є що почитати! Найбільшепитань викликають посадові інструкції працівників Департаменту, що здійснюютьпрофільну діяльність, а не просто виконують адміністративні, керівні татехнічні функції (включно з водіями). Таких осіб, що мають профільні функції вДепартаменті загалом нараховується 22 особи.

 

Так от, Посадова інструкція  головногоспеціаліста  відділу біотичних ресурсів природно-заповідної справи та моніторингу довкіллядоручає працівникамздійснювати протизаконну діяльність – погоджувати злочини проти природи.

 

Так, спеціалісти цього Департаментуповинні надавати дозволи для відстрілу тварин на територіяхприродно-заповідного фонду, а також на випалювання сухої рослинності. Іце в той час, коли будь-який відстріл тварин на землях природно-заповідногофонду заборонений законодавством, за що передбачена адміністративна такримінальна відповідальність. Що ж стосується дозволів на випалюваннярослинності - процедура надання такого дозволу не передбачена законодавством.

 

Ще одним прикладом незаконноїдіяльності Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА є посадова інструкція головного спеціаліста відділувизначення ступеня екологічного ризику та безпеки життя. Вона визначаєлише загальні вимоги кваліфікації, натомість включає до завдань працівникашироке коло обов’язків щодо розгляду питань та забезпечення реалізаціїдержавної політики у сферах лісових відносин, охорони рослинного та тваринногосвіту, водної політики, природокористування, охорони атмосферного повітря,містобудування, природно-заповідного фонду, видобування корисних копалин,користування мисливськими угіддями, енергозбереження, охорони земель,землекористування, використання артезіанських вод, поводження з відходами,поводження з об’єктами, що становлять підвищену екологічну небезпеку, вирішуєдолю коштів екологічного податку здійснює розробку екологічних програм, здійснюємоніторинг навколишнього середовища  та навіть поводить державнуекологічну експертизу.

 

Щоб відповідати такій кваліфікації працівник повинен мати щонайменше 12різних вищих освіт! Виходить такий собі «гросмейстер по гірськолижному тенісу».

 

Я звернувся у Київську обласну прокуратурущодо діяльності Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА та доголови Київської облдержадміністрації з проханням переглянути посаді інструкціїДепартаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА і змінити персонал,який би відповідав новим посадовим інструкціям. А також до міністра екології зпроханням перевірити аналогічні проблеми в інших регіонах країни, щоб зрозумітичи не є ця проблема аналогічною по всій Україні.

 

 

 

Останні записи