Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.02.2014, 14:22

Вніс три законодавчі акти, які повертають райради і призначають вибори

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Запропонував Парламенту три законодавчі акти, які повертають райради і призначають вибори Київради, Київського міського голови та райрад столиці України на 25 травня 2014 року.

З апропонував Парламенту тризаконодавчі акти, які повертають райради і призначають вибори Київради,Київського міського голови та райрад столиці України на 25 травня 2014 року.


Йдеться про проект Закону України від 24.02.2014року № 4224 «Про внесення змін до закону України «Про столицю України -місто-герой Київ»  та про Постанови ВРвід 24.02.2014 року № 4198-2 та № 4198-3 «Про призначення чергових виборівдепутатів Київської міської ради, депутатів районних у місті Києві рад таКиївського міського голови» і «Про призначення позачергових виборів депутатівКиївської міської ради, депутатів районних у місті Києві рад та Київськогоміського голови». Відповідні законодавчі ініціативи зареєстровані у Парламенті.

 

Длятого, щоб повернути діяльність районних в м. Києві рад є два шляхи: їх можнаповернути рішенням Київради (адже нині діючий Закон про столицю передбачає, щоприйняття  рішення про створення райрад залишаєтьсяза Київрадою). Другий шлях – внести зміни до Закону про столицю, якими можна  передбачити, що районні ради у Києві маютьбути обов’язково створені. Виходячи із того, що Київрада зараз не чинна, явирішив іти шляхом внесення змін до Закону про столицю.

 

Проект закону передбачає внесення змін  до ряду статей Закону України «Про столицюУкраїни - місто-герой Київ», які відновлюють роботу районних рад в місті Києві.

 

По-друге,оскільки на сьогодні існує дискусія щодо того, якими мають бути вибори доКиївради та вибори Київського міського голови: черговими або позачерговими, я зареєструвавдва проекти Постанов. Обидві постанови унікальні тим, що лише в моєму варіанті передбаченовибори і мера, і Київради, і районних рад. Але голосування за них можливе лише післяприйняття змін до Закону про столицю.

 

Обома проектами Постанов пропонуєтьсяпризначити чергові вибори депутатів Київської міської ради, депутатів районниху місті Києві рад та Київського міського голови на 25 травня 2014 року.

Останні записи