Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2014, 14:45

Ми зареєстрували проект Постанови про призначення виборів Київради та

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У ВР зареєстрований проект Постанови №4065 від 31.01.2014 про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови (20 квітня 2014 року).

У ВРзареєстрований проект Постанови №4065 від 31.01.2014 про призначенняпозачергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міськогоголови (20 квітня 2014 року).

 

Ініціаторамипроекту є народні депутати України (фракція «Батьківщина») я та Леонід Ємець.

 

Як відомо, ПостановоюВР від 19 лютого 2009 року № 1012-VI створено Тимчасову слідчу комісію ВР зпитань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України,прийняття протиправних рішень посадовими особами Київради та її виконавчогооргану.

 

Відповідно доПостанови ВРУ «Про звіт Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідуванняобставин порушення Конституції України та законів України, прийняттяпротиправних рішень посадовими особами Київради та її виконавчого органу» буловиявлено порушення законодавства посадовими особами Київради та її виконавчогооргану, що призвело до критичного стану в галузі охорони здоров'я,навколишнього природного середовища та техногенної безпеки столиці,некваліфікованого управління корпоративними правами та земельним фондомтериторіальної громади міста Києва, економічно необґрунтованого формуваннятарифів, знищення об'єктів культурної спадщини.

 

Відповідно до КонституціїУкраїни та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про виборидепутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських,селищних, міських голів» зазначені факти є додатковою підставою для призначенняпозачергових виборів Київради.

 

Крім того, 7липня 2012 року Київрада прийняла рішення № 649/7986 “Про достроковеприпинення повноважень Київського міського голови Черновецького Л.М.”. Зазначенерішення є підставою для призначення позачергових виборів Київського міськогоголови. У зв’язку з вищезазначеним вважаємо за необхідне провести відповіднівибори якнайшвидше.

 

Останні записи