Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.01.2014, 11:22

Режим в економічній комі

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У разі, якщо Держбюджет на 2014 не буде прийнятий, то усі отримуватимуть зарплати і пенсії такі, як у грудні.

У разі, якщо Держбюджетна 2014 не буде прийнятий, то усі отримуватимуть зарплати і пенсії такі, як угрудні.

 

Незначне підвищеннязарплат і пенсій - згідно Держбюджету-2014, який вноситься на розгляд -передбачається лише з липня місяця. Таким чином, бюджет може бути неприйнятий ів січні, і в лютому, і в березні і т.д. і це ніяким чином не відчуютьпенсіонери та бюджетники», - пояснив О.Бригинець.

 

Хто відчуєнеприйняття бюджету, то це: корупціонери, які будуть відмивати гроші натендерах, Беркут (на утримання міліції в 2010 році було передбачено 10 млрд. грн.,а на 2014 рік передбачено 17 млрд. грн. – ніхто не отримує такого високозростання фінансування в період правління Януковича, як міліція) та іншінаближені до режиму персонажі.

 

Таким чином, длярядового громадянина ніякої небезпеки при неприйнятті Держбюджету-2014 немає, акраїна в цілому отримає від цього навіть користь, адже менше грошей будерозкрадено.

 

Загальний ДержбюджетУкраїни на 2014 рік складає 395 млрд. грн.. Дефіцит бюджету (тобто перевищеннявитрат над прибутками) – 70 млрд. грн.

 

Чи може існуватикраїна із таким божевільним дефіцитом? На жаль, досвід правління В. Януковичапоказує, що може. Я би сказав, що режим у глибокій економічній комі. Життя вньому штучно підтримується за рахунок запозичень, але шансів реанімувати йогочи вивести з коми практично немає.

 

Сьогодні вПарламенті мають розглядати Держбюджет на 4014 рік. Згідно регламенту, сьогоднімало би бути перше його читання, після якого бюджет мали б відправити на доопрацюванняв Кабмін. Але опозиція переконана, що влада, яка недотримується законів, недотримуватиметься й регламенту і спробує проголосувати за Держбюджет-2014 безобговорення і в одному читанні.

Останні записи