Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.01.2014, 15:30

Одесити просять допомогти покарати нищівників "Аркадії"

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Одесити - «Громадська ініціатива південного регіону» - повідомили мене про початок несанкціонованих будівельних робіт для будівництва торгово-розважального комплексу на території охоронної зони «Аркадія» за адресою: вул. Генуезька – пляж «Аркадія» м. Оде

Одесити  - «Громадська ініціатива  південного регіону» - повідомили мене пропочаток несанкціонованих будівельних робіт для будівництва торгово-розважальногокомплексу на території охоронної зони «Аркадія» за адресою: вул. Генуезька –пляж «Аркадія» м. Одеса (територія Акрадійської балки).

 

Наразі на згаданійтериторії вже встигли встановити будівельний паркан, знищити декілька сотеньбагаторічних зелених насаджень (деякі дерева віком від 50 до 100 років), пошкодитиАркадійський фонтан та центральну алею.

 

За словами членівгромадської ініціативи, забудовники використовують територію площею без дозвільних документів.Дивно, що місцева влада не заважає на те, що значна частина унікального місцяпіддається руйнації, адже Аркадія – це одна з перлин Одеси, зрештою, одне зулюблених місць відпочинку всієї України. Сподіваюся, місцева влада та органипрокуратури адекватно відреагують на вимоги громади і на моє депутатське звернення.

 

Аркадія – це територіясанаторно-курортної забудови з певною кількістю пам’яток архітектури, якавходить до зони охорони пам’яток і історичних ареалів міста Одеси. Відповідно,на цій території заборонене будівництво без погодження відповідних робіт з пам’яткоохороннимиорганами.

 

Саме тому, я звернувсядо правоохоронних органів (міністра внутрішніх справ, Генпрокурора, голови СБУ)з вимогою терміново вирішити питання, на підставі зазначеної заяви про злочин івідповідно до ст. 60, ст. 214 КПК України, ч. 1 ст. 2 КК України, пропритягнення винних до кримінальної відповідальності, внести відомості провчинення злочину передбаченого ч. 4 ст. 197-1, ч. 3 ст. 270-1, ч. 2 ст. 298 доЄРДР та розпочати досудове слідство.

 

До органівдержавної влади (Президента України, ВРУ, Державної архітектурно-будівельноїінспекції України, Державної екологічної інспекції України, Державної інспекціїсільського господарства України, Державної санітарно-епідеміологічної службиУкраїни, Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України,Державного агентства земельних ресурсів України) для термінового вжиття заходівреагування в межах повноважень, припинення усіх порушень земельного,архітектурно-будівельного, природоохоронного законодавства та з питань охороникультурної спадщини, поновлення усіх зруйнованих об’єктів благоустрою,відновлення зелених насаджень, зазначеної земельної ділянки загальногокористування до первісного стану та стягнення компенсації за збитки в особливовеликих розмірах, що були завдані державі та територіальній громаді м. Одеса.

 

Відповідний запитпередав до ВРУ для розгляду.

Останні записи