Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.01.2014, 13:52

Бездіяльність Януковича тягне на 10 років

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Я як народний депутат звернувся до Генпрокурора і до міністра внутрішніх справ з вимогою оприлюднити назви підрозділів, які брали участь у силовому протистоянні з мирними громадянами і перевищили свої повноваження 30 листопада, 1 та 11 грудня 2013, 10 січн

Я як народнийдепутат звернувся до Генпрокурора і до міністра внутрішніх справ з вимогою оприлюднитиназви підрозділів, які брали участь у силовому протистоянні з мирними громадянамиі перевищили свої повноваження 30 листопада, 1 та 11 грудня 2013, 10 січня 2014,а також в інші дні.

 

Як повідомлялося,під час моєї особистої зустрічі з міністром внутрішніх справ В. Захарченком таГенеральним прокурором В. Пшонкою, я вимагав на час розслідування діяльностіпідрозділів Беркуту - щодо виявлення тих з них, хто перевищив повноваження і бивлюдей - відсторонити від виконання службових обов’язків підрозділи, які бралиучасть в масовому побитті громадян. Але ні в одному, ні в іншому випадку відповідівід високопосадовців не отримав.

 

Вчора Беркутзнову перевищив свої повноваження і посадові інструкції, в тому числі і тим, щобив людей по голові. Таким чином, або кількість злочинців у Беркутізбільшується, або ті самі злочинці стають рецидивістами.

 

Тому також вимагаювжити належних заходів, щоб невиявлені через бездіяльність слідства злочинці небрали участь у будь-яких діях стосовно громадян України, а відтак вимагаєвідсторонити згадані підрозділи від виконання своїх обов’язків і розглянути можливістьзвільнення з міліції всіх співробітників цих підрозділів без права поновлення.

 

Також звертаюся доПрезидента з попередженням про те, що він несе персональну відповідальність зате, що слідство досі поіменно не назвало злочинців, які били людей, і що ці злочинцічерез не відсторонення згаданих підрозділів досі носять зброю і форму. Попереджаю,його, що вразі неприйняття ним належних заходів, в тому числі і стосовновідповідальних за це міністра внутрішніх справ та прокурора, його діїпотрапляють під дію статті 365 ч. 3 Кримінального Кодексу. Відповідно до цієїстатті, приступна бездіяльність Президента буде кваліфікуватися, як перевищеннявлади (те, що мав зробити, але не зробив), що карається позбавленням волі настрок до 10 років та строк давності за якої складає теж 10 років. Строкдавності у випадку В.Януковича буде обчислюватися після того, як він складеповноваження Президента.

 

Останні записи