Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.12.2013, 11:54

12 нардепів ініціюють створення Громадського комітету самоврядування К

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Я та мої 11 колег народних депутатів України, обраних у Києві, ініціюємо проведення Загальних зборів киян в колонній залі Київради.

Я та мої 11 колегнародних депутатів України, обраних у Києві, ініціюємо проведення Загальнихзборів киян в колонній залі Київради.

На зборах будутьрозглядатися три питання: створення Громадського комітету (Ради)самоврядування, затвердження положення про Громадський комітет (Раду)самоврядування та обрано персональний склад цього Комітету (ради).

 

Зборипроводитимуться відповідно до ст. 8 Закону України Про місцеве самоврядування вУкраїні, ст. 11 Статуту Київської міської ради, Положення про загальні зборигромадян за місцем проживання, яке затверджено постановою ВРУ №3748-XІІ від 17грудня 1993 року.

 

Київська владаостанні роки системно працювала проти інтересів міста і була нелегітимною вочах громади, але з 2 червня 2013 року вона і юридично втратила своюлегітимність. Останнім часом київська влада перейшла будь-які межі: воназастосовувала Беркут для не допуску киян та нардепів до приміщення Київради,вона ініціювала заборону мирних акцій протесту, вона (за твердженням МВС)ініціювала криваве побиття студентів на Майдані 30 листопада. Після початкуреволюційних подій 1 грудня О. Попов, Г. Герега та інші київські можновладці,фактично самоусунулися від виконання службових обов’язків, кинули напризволящемісто, роблять все можливе для того, щоб ставити перепони киянам. У зв’язку ізцим, у громади не залишається іншого вибору, як створити згаданий Громадськийкомітет, який активно впливатиме на рішення гострих столичних проблем тадобиватиметься щонайшвидшого проведення виборів у Києві. Можливо разом із достроковимивиборами Парламенту і Президента. 

Останні записи