Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.12.2013, 12:33

Рибак відмовляється озвучувати результати голосування пофракційно

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Рибак на моє звернення - озвучувати під час засідань ВРУ результати голосування, в тому числі і кількість голосуючих по фракціях, спеціально для тих, хто слідкує за ходом засідань Парламенту по радіо та для тих, хто не може бачити – відповів, що законодавс

Рибак на моє звернення- озвучувати під час засідань ВРУ результати голосування, в тому числі ікількість голосуючих по фракціях, спеціально для тих, хто слідкує за ходомзасідань Парламенту по радіо та для тих, хто не може бачити – відповів, щозаконодавство дозволяє йому цього не робити.

До мене надходять скарги виборців, які вкрай обурені тим, що під час засіданьсесій Верховної Ради України її головою В. Рибаком не озвучується кількістьголосуючих по фракціях. Значна кількість громадян слідкує за засіданнями ВРУ порадіо, тому вони не мають змоги побачити результати голосування, яківисвітлюються на табло. Додайте до цих радіослухачів, людей зі слабким зором читих, хто взагалі не може бачити. Виходить, що відбувається певна дискримінація.

 

На сьогодні, відповіднодо Регламенту ВРУ, результати голосування можуть висвітлюватися наінформаційному табло електронної системи в залі засідань по депутатськихфракціях (групах). А головуючий оголошує результати голосування по депутатськихфракціях лише на вимогу народних депутатів України.

 

Оголошеннярезультатів голосування по депутатських фракціях з усіх питань порядку денногоможливе за умови внесення відповідних змін до Регламенту ВРУ з попереднімвивченням впливу зазначених змін на ефективність роботи Парламенту.

Якщо взяти, приміром, вчорашнє голосування за відставку Уряду, то длягромадськості було важливо не лише те, хто проголосує «за» чи «проти», але йте, хто з депутатів підтримав Уряд, який не лише довів економіку до повногорозпаду, а й дав добро на побиття людей на Майдані. Тому обнародування такихданих в переважній кількості випадків є дуже важливим для суспільства. Вчоравсі ЗМІ повідомили, що за відставку Уряду не голосували регіонали, комуністи, атакож частина позафракційних. Але таке широке висвітлення мають далеко не всіпитання. Тому я готую відповідний законопроект і намагатимуся внести зміни до Регламенту.

Останні записи