Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.11.2013, 13:15

Влада хоче подовжити використання протермінованого атомного реактора

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Ядерний реактор на Южно-Українській електростанції вже відпрацював 30 років, як це було заплановано радянськими проектувальниками. Понадпроектна робота реактора – це підвищення ризику виникнення аварії, додаткові тони відпрацьованого ядерного палива та рад

Ядерний реакторна Южно-Українській електростанції вже відпрацював 30 років, як це булозаплановано радянськими проектувальниками. Понадпроектна робота реактора – цепідвищення ризику виникнення аварії, додаткові тони відпрацьованого ядерногопалива та радіоактивних відходів, утилізувати які Україна не спроможна.

 

Робота атомнихелектростанцій навіть у штатному режимі супроводжується викидами радіоактивнихречовин у повітря та воду. Радіонукліди разом з пилом, їжею та водоюпотрапляють в тіло людини та накопичуються в різних органах. Особливо ценебезпечно для дітей. Через будівництво та експлуатацію гідроелектростанцій, щовходять до Южно-Українського енергетичного комплексу, відбулося обмілінняПівденного Бугу.

 

18 жовтня вЮжноукраїнську буде обговорюватись питання щодо подальшої роботи першогоенергоблоку Южно-Української атомної електростанції. Обговорення відбудеться о14 годині в палаці культури «Енергетик».

 

Долучайтеся допроцесу громадського обговорення рішення, від якого залежить Ваше здоров’я таздоров’я Ваших дітей! Не будьте байдужими, повідомте знайомих та близьких проможливість висловити свою точку зору. Приходьте та вимагайте забезпечення Вашихправ на безпечне довкілля! Від Вашої підтримки може залежати рішення чи будепродовжено термін експлуатації потенційно небезпечного енергоблоку! Вашапідтримка та активна участь у процесі громадського обговорення може зігративирішальну роль – чи жити нам у очікуванні нових Чорнобилів чи ні! Я особистомаю надію також  бути присутнім на цих слуханнях.

Останні записи