Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.10.2013, 12:38

Рішення про знесення Будинку Коцюбинського владою не приймалося

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Жодних рішень щодо знесення Будинку Коцюбинського у м. Бар Вінницької області органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області не приймалося.

Жодних рішеньщодо знесення Будинку Коцюбинського у м. Бар Вінницької області органамивиконавчої влади та місцевого самоврядування області не приймалося.

 

Тому БудинокКоцюбинського підлягає збереженню та утриманню відповідно до Закону України «Проохорону культурної спадщини». Підстав для вилучення будинку з Держреєструнерухомих пам’яток України немає.

 

Такий висновокзробила Прокуратура Вінницької області, яка здійснила перевірку викладених у моємузверненні фактів щодо можливого знесення Будинку Коцюбинського.

 

Дивна історія, якщоніяких рішень щодо знесення Будинку Коцюбинського не приймалося, то навіщо тодінавколо нього поставили будівельний паркан і зняли табличку, що засвідчувала йогостатус пам’ятки? Влада повинна не просто сказати, що будинок не будезруйнований, але й поінформувати людей, коли він буде відремонтований. Адже неможе бути такого, щоб будинок визнали аварійним, а він залишався в такомустані. Гарантія незнесення це добре, але громаді треба гарантії збереження іреставрації пам’ятки.

 

Прокуратурапідтвердила той факт, що у 2010 році держпідприємством «Державнийнауково-дослідний інститут будівельних конструкцій» була проведена експертизабудівлі, відповідно до висновків якої будинок був визнаний аварійним, і таким,що досяг фізичної зношеності понад 80%. Його було рекомендовано розібрати та відновитияк історичну пам’ятку. Але жодних рішень щодо знесення Будинку Коцюбинського ум. Бар Вінницької області органами виконавчої влади та місцевого самоврядуванняобласті не приймалося.

 

Нагадаємо, до звернуласягромада з повідомленням про те, що Будинок Коцюбинського огородили будівельнимпарканом, з нього знята табличка, яка засвідчувала його статус як пам’ятки,тому це викликає побоювання, що пам’ятку знесуть.

Останні записи