Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.10.2013, 11:13

Влада обкрадала працівників швидкої медичної допомоги

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Медичні заклади деяких регіонів України недоплачували зарплату та надбавки водіям карет швидкої медичної допомоги поки не побачили відповідь Мінсоцполітики на моє звернення щодо умов оплати праці водіїв карет меддопомоги закладів охорони здоров’я.

Медичні закладидеяких регіонів України недоплачували зарплату та надбавки водіям карет швидкоїмедичної допомоги поки не побачили відповідь Мінсоцполітики на моє звернення щодоумов оплати праці водіїв карет меддопомоги закладів охорони здоров’я.

 

До менезвернулася Вільна профспілка медичних працівників від імені водіїв швидких зпроханням з’ясувати, за якою ставкою заробітної плати повинні нараховуватидоплати водіям швидкої медичної допомоги за класність, за тривалістьбезперервної роботи, за роботу у нічний час і за роботу у вихідні та святковідні. Адже медичні заклади окремих регіонів України по-різному трактують діюнормативно правових актів, за якими повинна нараховуватися заробітна плата.

 

Як повідомили меніу Міністерстві соціальної політики України, водіям автотранспортних засобівшвидкої медичної допомоги установлюється щомісячна надбавка за класність до тарифноїставки в розмірах 10; 25% залежно від класу, яка нараховується за фактичновідпрацьований час, виходячи з тарифної ставки (без урахування підвищення засанітарний транспорт).

 

Надбавки затривалість безперервної роботи нараховується в залежності від стажу роботи врозмірі до 60% посадового окладу, що нараховується виходячи з тарифної ставкиза посадою, яку займає працівник, без урахування підвищень, надбавок, доплат;за кожну годину роботи у нічний час доплата складає 50% годинної тарифноїставки з урахуванням підвищень. Робота водія за графіком у неробочий тасвятковий день в межах місячної норми робочого часу може компенсуватися урозмірі одинарної годинної ставки понад оклад, а якщо поза графіком – уподвійному розмірі.

 

Отриману мноювідповідь щодо ставок, працівники профспілки показали головним лікарям медичнихзакладів і, як виявилося, дійсно, у деяких з них водіям недоплачували. Якбачимо, влада обкрадала працівників медичної допомоги.

 

Сподіваюся, що завдякиспільній роботі з Вільною профспілкою таких ситуацій більше не буде. 

Останні записи