Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.10.2013, 15:03

Пропоную розширити повноваження правоохоронників

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Пропоную розширити повноваження правоохоронників у природоохоронній сфері.

Пропонуюрозширити повноваження правоохоронників у природоохоронній сфері.

 

Відповіднийзаконопроект № 3362 про внесення змін до Кодексу України про адміністративніправопорушення (щодо розширення повноважень органів внутрішніх справ вприродоохоронній сфері) зареєстрований в Парламенті. Ініціаторами законопроектує я та Андрій Павловський.

 

Кожна зі статей у Кодексі України про адміністративні правопорушеннязакріплена за певним правоохоронним або контролюючим органом. Всі статтіприродоохоронного та екологічного змісту є повноваженнями державної екологічноїінспекції України. На жаль, сьогодні ця служба не може виконувати тих функцій,яких від неї чекають громадяни. Екоінспекторів не можна викликати по телефону,не можна зустріти на вулиці або у лісі, оскільки Держекоінспекця є дужезабюрократизованим органом, який лише здійснює планові перевірки підприємств (заїх попередньої згоди) і з затримкою реагує на звернення громадян.

 

Разом з тим, в нашій країні існує міліція, кількість штату якої на 3-4порядки перевищує кількість екологічних інспекторів. І на відміну від всіхінших контролюючих і правоохоронних органів, міліція дійсно постійно перевіряєзначну частину території країни у пошуках порушень.

 

Ніхто крім працівників МВС не має більших шансів зустріти порушникаекологічного законодавства. Але міліціонер не має права зупинити таке порушенняі стягнути штраф.

 

Даним  законопроектом, для більш ефективногореагування на правопорушення в сфері охорони природи,  пропонується надати працівникам органіввнутрішніх справ повноваження складати протоколи про адміністративніправопорушення на рівні з природоохоронними інспекціями, що створить можливістьбути чинником запобігання протиправних дій в природоохоронній сфері.

Останні записи