Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2013, 10:28

Пропонують міліції фільмувати свої дії на відеокамери

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Пропонуємо працівникам міліції під час виконання своїх обов’язків при будь-яких контактах з громадянами фільмувати своїх дії на засоби відеореєстрації.

Пропонуємо працівникамміліції під час виконання своїх обов’язків при будь-яких контактах згромадянами фільмувати своїх дії на засоби відеореєстрації.

 

Таким чином ми хочемовикорінити корупційну практику працівників правоохоронних органів.

 

Відповіднийпроект Закону України № 3330 «Про внесення доповнень до Закону України «Про міліцію» (щодо обов’язковостіздійснення відеореєстрації працівниками міліції своїх дій при здійсненні будь-якихконтактів з громадянами в своїй діяльності)» зареєстрований у ВРУ. Ініціаторамизаконопроекту є народні депутати України від фракції «Батьківщина» я та АндрійПавловський.

 

Мені особистобуло б цікаво переглянути відеофайл міліціонера, адже на переконання киянправоохоронці тільки те й роблять, що стягують гроші з бабусь-торговок у переходахі палять у підворіттях. Сподіваюся, що відеореєстрація покаже, як насправдідоблесно і відчайдушно правоохоронці борються зі злочинністю.

 

Відповідно дозаконопроекту, відеофайли мають обов’язково містити інформацію про час, дату,місце відеореєстрації, прізвище, ім’я, по батькові, звання та посаду усіхпрацівників міліції, які відповідно до закону, вживають або виконують певнізаходи, попередження громадян про здійснення відеореєстрації.

 

Якщо громадяни недають згоду на здійснення відеозйомки і при цьому відсутнє рішення суду, що їїдозволяє, то така зйомка має стосуватись тільки дій працівників міліції.

 

Міністерствовнутрішніх справ зобов’язане буде зберігати файли відеореєстрації в єдинійбазі, та зобов’язано на вимогу громадян, які контактували з працівниками міліції,надавати їм відповідні відеофайли.

 

Запропонованізміни узгоджується з принципом гласності роботи міліції, закріпленим, зокрема вст. 3 Закону України «Про міліцію».

 

Останні записи