Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.09.2013, 10:59

Пропонуємо законодавчо заборонити підняття цін на проїзд

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Хочемо заборонити підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Відповідний проект Закону України «Про введення мораторію на підвищення тарифів на послуги пасажирського транспорту (крім таксі)» зареєстрований у Парламенті. Ініціаторами законопроекту

Хочемозаборонити підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Відповіднийпроект Закону України «Про введення мораторію на підвищення тарифів на послугипасажирського транспорту (крім таксі)» зареєстрований у Парламенті. Ініціаторамизаконопроекту є я та Андрій Павловський.

Пропонуємоввести мораторій на 2 роки на підвищення тарифів на послуги пасажирськоготранспорту (крім таксі) і залишити для населення тарифи, встановлені станом на1 липня 2013 року.

Свободапересування є одним з базових прав людини, що закріплено у статті 33Конституції України. Нардепи обурені, що внаслідок зменшення реальних доходівнаселення обсяг реалізації права на свободу пересування громадянами Українипоступово звужується.

Цього неможе приховати навіть Держкомстат, хоча це відомство останнім часом прославилосябадьорими рапортами про «нульову» інфляцію на тлі очевидного зростання ринковоївартості соціальних продуктів та товарів широкого вжитку, явного відставаннярівня оплати праці від росту ринкових цін та песимістичних прогнозів експертівпро 10% реальної інфляції в Україні у 2013 році.

Проте заданими того ж Держкомстату пасажирооборот (добуток числа пасажирів на відстаньперевезень) за січень-серпень 2013 року зменшився порівняно із аналогічнимперіодом минулого року на 3,3%.

Якщовлада, говорить, що інфляції немає, то навіщо вона лякає підвищенням цін напроїзд у громадському транспорті. Влада, як і обіцяла має бути послідовною:якщо немає інфляції, то не може бути і підвищення цін. Якщо в таких умовахвиникла необхідність підвищувати ціни, значить причина у поганомугосподарюванні. Але якщо ми маємо проблему з поганим господарюванням, то требане ціни підвищувати, а міняти керівників.

За порушенняумов мораторію автори пропонуємо ввести відповідальність суб'єктівгосподарювання у формі вилучення суми виручки до держбюджету і стягнення штрафув п'ятикратному розмірі необґрунтовано отриманої виручки.

Останні записи