Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.08.2013, 15:46

Директора Красноперекопського краєзнавчого музею намагаються «витурити

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Колектив Красноперекопського краєзнавчого музею (АР Крим) не чують та ігнорують у їхньому намаганні довести незаконність планів влади щодо звільнення директора музею Льва Кружко, який є його директором протягом 27 років і трудові права якого злісно порушую

КолективКрасноперекопського краєзнавчого музею (АР Крим) не чують та ігнорують уїхньому намаганні довести незаконність планів влади щодо звільнення директорамузею Льва Кружко, який є його директором протягом 27 років і трудові праваякого злісно порушуються.

 

Післяреорганізації музею від Л. Кружка вимагають написати заяву «про звільнення зприйомом на роботу по контракту…». На думку колективу, влада не має ніякихпідстав вимагати переведення роботи директора на контрактну основу, адже післяреорганізації наукова установа – Красноперекопський краєзнавчий музей – неліквідувалася, а лише змінила назву.

 

Колективзвертався до голови міста Красноперекопськ, до Міністерства культури АР Крим,до Красноперекопської міжрайонної прокуратури з заявами про те, що дії владисуперечать ст. 36 Кодексу законів про працю в Україні, відповідно до якої вразізміни власника підприємства, а також у випадку його реорганізації, діятрудового договору працівника продовжується. Але влада не надала колективувідповіді по суті.

 

Оскільки директормузею Л. Кружко відмовився підписувати контракт, влада чекає 18 серпня, щобзвільнити його, як такого, що відмовився заключати контракт.

 

Проблемазвільнення професіоналів своєї справи з різних посад закладів культури насьогодні в Україні лише набирає обертів. Від цього, на жаль, страждають нетільки незаконно звільнені та їх сім’ї, але й заклади культури. А значить івесь культурний шар України. Адже замість експертів на керівні посадипризначають непрофесіоналів, часто навіть люди, які не мають жодного уявленняпро специфіку роботи закладів культури.

 

Звернувся доМінкульту АР Крим і до міського голови м. Красноперекопська з проханнямстворити робочу групу з метою перегляду матеріалів справи і не допустити звільненнядиректора Красноперекопського краєзнавчого музею.

 

 

Останні записи