Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.08.2013, 13:51

Україну зневажають, а українська влада мовчить

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

За останній період відбулося кілька актів знущання над Україною, її громадянами, цінностями та правами, але я так і не почув від влади адекватної реакції на злочинні дії іноземців.

За останнійперіод відбулося кілька актів знущання над Україною, її громадянами, цінностямита правами, але я так і не почув від влади адекватної реакції на злочинні діїіноземців.

По-перше, длямене незрозуміла бездіяльність та мовчанка влади щодо того, що російськіприкордонники в Азовському морі вбили кількох українських рибалок? Невже щосьміняє той факт, що їх вбили не кулею, а роздушили човном? Коли під час війникогось вбивали не кулею, а душили танком - це щось міняло? Це неоголошена війна?

 

Український урядмає вимагає від російського покарати прикордонників-вбивць. Крім того, на думкунардепа є незрозумілим той факт, що свідок подій, українець, який вижив післязіткнення, перебуваючи в Росії (де може під тиском змінити свої покази) не охороняєтьсяукраїнською владою.

 

Звернувся то МЗСз закликом терміново повернути в Україну свідка подій.

А доГенпрокуратури з вимогою надати особисту охорону громадянину України, який єцінним свідком подій, що відбулися в Азовському морі. Якщо ж Росія з політичнихміркувань не дозволить українцю виїхати в Україну, то українські спецслужбиповинні взяти його під охорону на території Росії.

 

По-друге, мені незрозуміло, чому наше МЗС мовчить, наче язик зі страху паралізувало, замістьтого, щоб засудити діяльність російських прикордонників. Російська владагордо захищає своїх, намагаючись засудити нашого громадянина, який зі слівросіян нібито напав на озброєний патруль (це так схоже на заяви нашого МВС,коли жінка побила кількох омонівців).

 

Бездіяльність українськоївлади щодо трагічного інциденту в Азовському морі можна було б вважативипадковістю, якби не факт публічного знущання над українським прапором,який  відбувся кілька днів тому на одномуз рок-концертів, і який теж залишився без реакції влади. Як відомо, учасникрок-гурту публічно безпосередньо на сцені під час виступу помочився на прапорУкраїни.  

 

Звичайно, вданому випадку первинною мала бути реакція українців, які були на цьому концерті– я був би радий, якби хтось із присутніх набив морду горе-зірці - та занадтоми вже толерантні. Але бездіяльність української влади обурює ще більше. Іноземець,який познущався над українською символікою, не був висланий з країни, протинього не було відкрито кримінальну справу тощо.

 

Звернувся до МВС Україниз проханням надати інформацію про те чи відкрите кримінальне провадження щодообох наведених вище фактів. І якщо справи не відкриті, то відкрити їх.  А також до МЗС з вимогою зробити відповіднізаяви щодо вбивства українських громадян та зневажливого ставлення іноземців доукраїнських символів. 


Останні записи