Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.07.2013, 15:43

Запропонував відзначити ювілей співпраці ЮНЕСКО та Львова

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Хочу вже цього року відреставрувати історичні споруди в центрі Львова: Високий Замок, історичні будинки в стилі бароко, церкви, монастирі та собори різних релігійних конфесій.

Хочу вже цьогороку відреставрувати історичні споруди в центрі Львова: Високий Замок, історичнібудинки в стилі бароко, церкви, монастирі та собори різних релігійних конфесій.

 

Відповідні заходипередбачені проектом Постанови №3016 про відзначення 15-річчя з дня внесенняансамблю історичного центру міста Львів до списку об'єктів Світової спадщиниЮНЕСКО, ініціатором якої є я та Андрій Павловський.

 

Ідея цієїпостанови виникла під час мого робочого візиту до Львова, де активісти-пам’яткоохоронцівже готуються до відзначення 15-річчя з дня внесення ансамблю історичного центруміста Львів до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Ця ініціативапохвальна, адже вона з одного боку нагадує владі, що в місті є пам’ятки, якіохороняються ЮНЕСКО, і що про них треба пам’ятати, докладаючи зусиль для їх збереженняв належному стані, а з іншого боку - спонукають туристів приїжджати в місто, деісторичний центр має такий високий статус.

 

Через кількароків ми святкуватимемо 20-річчя внесення до списку об'єктів Світової спадщиниЮНЕСКО Софії Київської та Києво-Печерської лаври.

 

Впевнений, щокожне таке святкування стимулюватиме пам’яткоохоронну діяльність в країні, атакож спонукатиме інші регіони лобіювати включення своїх унікальних об’єктів всписок ЮНЕСКО.

 

Довідка: У 2013 році виповнюється 15 років з дня внесення ансамблю історичногоцентру міста Львів до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Загальнатериторія ансамблю історичного центру міста Львів складає , і потребує належногодогляду, адже місто Львів протягом декількох сторіч був процвітаючимадміністративним, релігійним та торговим центром. Середньовічне плануванняміста збереглось до наших днів майже без змін. Вцілила велика кількістьісторичних будівель.

Останні записи