Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.07.2013, 11:04

Після будівельних парканів і відділків міліції, українці почнуть громи

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Ми й далі бачитимемо повалені будівельні паркани навколо незаконних, з точки зору громади, забудов, розгромлені відділки міліції, вразі, якщо міліція чинитиме незаконні дії. Також можу прогнозувати, що найближчим часом під нищівний удар громади потраплять

Ми й далі бачитимемоповалені будівельні паркани навколо незаконних, з точки зору громади, забудов, розгромленівідділки міліції, вразі, якщо міліція чинитиме незаконні дії. Також можупрогнозувати, що найближчим часом під нищівний удар громади потраплять й іншіінструменти Януковича: суди, прокуратура, а пізніше й сама його адміністрація.

 

Події, що відбуваютьсяна Березняках, де люди повалили будівельний паркан і розбили наметове містечко,щоб не допустити ненависне їм будівництво, є наочним прикладом того, що владаробить усе, щоб об’єднати громаду проти самої влади. Якщо раніше громада чекалапоки влада вирішить проблему, яка виникла, то сьогодні люди не вірять в те, щочиновники спроможні прийняти хоч якісь рішення в інтересах людей, і тому починаютьдіяти самі і негайно. Переломним моментом свідомості громади, як на мене, сталаВрадіївка. Своїми діями влада сама фактично змусила людей чинити самосуд, бо насуд вже ніхто не розраховує.

 

Спочатку громададумала, що беззаконня, які творяться в судах і прокуратурі, стосуються тількиопозиції (Тимошенко, Луценко та інших), але зараз до людей приходить розуміння,що перед бульдозером Януковича усі рівні – і послідовні бійці з режимом, і тіхто хоче залишатися поза політикою.

 

До відома: за часпрезидентства Януковича українці на 60% частіше стали страйкувати. В Україні замайже три з половиною роки панування режиму Януковича значно збільшиласякількість протестних акцій - з 2305 виступів у 2010-му році до 3636 - у 2012-му.

Останні записи