Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.07.2013, 12:30

Ані Беркут, ані Попов не спроможні забезпечити проведення позачергової

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Впевнений, що чергова спроба, провести позачергову сесію закінчиться поразкою влади. Тому закликаю голову КМДА О. Попова не грати біцепсами Беркуту, якого, як показують події, українці вже не бояться. А вчитися працювати в тих умовах, в які загнала його рі

Впевнений, щочергова спроба, провести позачергову сесію закінчиться поразкою влади. Томузакликаю голову КМДА О. Попова не грати біцепсами Беркуту, якого, як показуютьподії, українці вже не бояться. А вчитися працювати в тих умовах, в які загналайого рідна політична сила – ПР.

 

Це я до того, що голова КМДАОлександр Попов заявив про те, що депутати Київради зберуться на позачерговусесію вже наприкінці цього місяця, бо на зірваній опозицією сесії Київрадинібито мали прийняти ряд важливих рішень, які досі потребують прийняття. І що адміністраціяпланує задіяти правоохоронців, щоб засідання таки відбулося.

 

Як ви гадаєте,Попов не знав, що з початком літа закінчиться легітимність Київради і опозиціяне даватиме провести жодної сесії Київради. Звичайно знав! То чому він не вживналежних заходів, щоб всі необхідні рішення були прийняті Київрадою ще утравні. Пояснення просте – Попов розраховує, що влітку в міжсесійний періоддепутати ВРУ роз’їдуться з Києва і саме в цей момент найлегше провести бодайодну незаконну сесію, а інші стануть лише підтвердженням нібито легітимностіКиївради. Саме тому, перша спроба провести сесію Київради, яка була провалена,була здійснена після закінчення сесії ВРУ.

 

Але, зауважив О.Бригинець,київська влада прорахувалася. В Києві достатньо депутатів від опозиції, якізаблокують діяльність сесії Київради в будь-який час.

 

Тому Попов має ніжноі переконливо нашіптувати на вушко своєму вчителю, що вибори в Києві все ж такитреба проводити. І не лише тому, що того вимагає закон, і не лише тому, щоцього  хочуть кияни, і не лише тому, що на цьому наполягає Європа, а ще йтому, що ніякий виконавчий орган не здатен працювати, хоч скількись довго, якщонемає тієї структури, чию волю він має виконувати. А КМДА, нагадаю, це не лишеструктура, яка є частиною загальнодержавної виконавчої гілки влади, а йвиконкомом Київради. Немає Київради – немає виконкому Київради.

 

Будь-які дії в такійситуації є узурпацією влади. Кожне рішення КМДА тією чи іншою мірою порушує тічи інші закони. І за це відповідатиме не лише В. Янукович, за чиєї волі невідбуваються вибори, а й О. Попов, який погодився працювати в таких незаконнихумовах. Нагадаю, виконання незаконного наказу є таким же злочином, як і наданнятакого ж наказу.  

Останні записи