Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.06.2013, 10:37

Пропоную в Гостинному дворі до ювілею гетьманства Сагайдачного відкрит

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Ніяких причин не створювати в Гостинному дворі цей музей немає

В рамках відзначення 400-річчя гетьманства ПетраСагайдачного хочу створити Музей гетьмана УкраїниПетра Сагайдачного поруч із вулицею та пам’ятником видатному українцю - натериторії будівлі Гостинного двору.

 

Відповіднуініціативу у вигляді проекту постанови №2174а про відзначення 400-річчягетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві зареєстрував уПарламенті.

 

400-річчягетьманства П.Сагайдачного - це велика подія, як і постать гетьмана, яку требаналежним чином вшанувати. Безумовно, поруч із пам’ятником П. Сагайдачному, якийвстановлений на Контрактовій площі у Києві має з’явитися й музей, присвяченій цьомувизначному українцю. Кращого місця ніж Гостинний двір (звичайно не увесь, аякась його частина), важко підшукати.

 

Ця постанова дозволитьне тільки вшанувати П. Сагайдачного, але й допомогти врятувати Гостинний двірвід перетворення його у торговий центр.

 

Ніяких причин не створюватив Гостинному дворі цей музей немає. Адже з юридичної точки зору, його приміщенняє досі державним.  Тож, якщо ВРУпроголосує за цю постанову ніщо не заважатиме передати частину Гостинного дворупід музей. Впевнений, що київська громада підтримає цю ідею.  

Останні записи