Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.05.2013, 10:12

Якщо не Київрада, то Генпрокуратура має зупинити незаконне будівництво

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Генеральної прокуратури з проханням зобов’язати ТОВ «ФСВ» - забудовника зеленої зони на вул. Юності, 8-а - припинити будівельні роботи у зв’язку із закінченням у забудовника договору оренди на земельну ділянку. А також припинити товариству

Звернувся доГенеральної прокуратури з проханням зобов’язати ТОВ «ФСВ» - забудовника зеленоїзони на вул. Юності, 8-а - припинити будівельні роботи у зв’язку із закінченняму забудовника договору оренди на земельну ділянку. А також припинити товариствуправо на користування земельною ділянкою.

 

 

Бруду навколоцього будівництва вистачає і без закінчення договору оренди на земельнуділянку, оскільки незаконність цієї забудови підтвердила також КМДА: оренднаугода була підписана незаконно, а проект будівництва не пройшов необхіднихекспертиз – він не погоджений з Планом містобудування. Тому розпочатебудівництво треба було згорнути вже давно, чому вперто заважала більшістьПопова.

 

Нагадаю, що більшістьКиївради не підтримала підготовлений фракцією «БЮТ-Батьківщина» проект рішенняпро відміну рішення Київради від 29 березня 2007 року №411/1072 «Про передачутовариству з обмеженою відповідальністю «ФСВ» земельної ділянки для будівництвабагатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом навул. Юності у Дніпровському районі м. Києва».

 

Переконаний, щобільшість Київради не підтримала проект рішення, адже вони знають про те, щовразі відсутності подання клопотання щодо припинення забудовнику правакористування земельною ділянкою, з юридичної точки зору договір може бутиавтоматично пролонгований.

 

Тепер, коли уКиївради закінчуються повноваження, забудовнику навряд вдасться найближчимчасом поновити договір оренди. Але хтось таки мусить припинити це беззаконня. Саметому, звернувся до Генпрокуратури, в повноваженнях якої є можливість припинитизгадане скандальне будівництво та розслідувати порушення закону.

 

Як відомо,згадане будівництво розпочате у дворах житлових будинків без згоди на цемешканців сусідніх будинків. Крім протестів громади, незаконність цієї забудовипідтвердила також КМДА. Згодом, Державна архітектурно-будівельна інспекціяУкраїни скасувала реєстрацію декларації про початок будівельних робіт зізведення хмарочоса за згаданою адресою. Дозвіл був скасований на підставі того,що забудовник, надав недостовірні дані у частині наявності умов та обмежень забудовиземельної ділянки за вказаною адресою.

Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив у задоволенніадміністративного позову ТОВ «ФСВ» щодо «поновлення» декларації про початоквиконання будівельних робіт на вул. Юності, 8-а. Але всупереч усім приписам,забудовник не згортає будівництва.

Останні записи