Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.05.2013, 10:49

КМДА вирішила вдосконалити "Мону Лізу"

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

КМДА запроектувала у рамках реконструкції «Володимирської гірки» злочин та порушення закону: вирубку та пересадження зелених насаджень.

КМДАзапроектувала у рамках реконструкції «Володимирської гірки» злочин та порушеннязакону: вирубку та пересадження зелених насаджень.

 

Як відомо,відповідно до розпорядження КМДА від 26.07.2006 №1128 «Про затвердження  проекту«Реконструкція і благоустрій парку «Володимирська гірка» у Шевченківськомурайоні м. Києва» затверджено проект реконструкції вказаного парку. Данимпроектом передбачене  вибіркове видаленнята пересаджування дерев на території парку.

 

Нагадаю, щоВолодимирська гірка є територією природно-заповідного фонду і парком-пам’яткоюсадово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Таким чином, затвердженнятакого проекту реконструкції парку, відповідно до Закону України «Проприродно-заповідний фонд України», необхідно здійснювати після погодження зМіністерством екології та природних ресурсів України. Наголошую, самеМіністерства, а не його територіального підрозділу, як це є в даному випадку.

 

Проект реконструкціїВолодимирської гірки погоджений архітектурно-містобудівною радою при Головномууправлінні містобудування архітектури та дизайну міського середовища ірекомендований до затвердження Київською міською службою Української державноїінвестиційної експертизи «Київдержекспертиза».

 

Мене дивує, коли пам’яткунамагаються реконструювати, адже закон передбачає, що ніякої реконструкції пам’ятокне може бути в принципі. Це не означає, що ніякі роботи на території такої пам’яткивестися не можуть. Звичайно, доглядати за парком необхідно, але перероблятиперлину садово-паркового мистецтва, руками КМДА - це все одно, що студентухудожнього інституту вдосконалювати «Мону Лізу» і пояснювати це тим, що вонаякась не дуже яскрава і одяг у неї явно не сучасний.

 

Разом з тим, відповіднодо Закону України «Про природно-заповідний фонд України», роботи на територіїприродно-заповідного фонду повинні мати наукове обґрунтування його доцільності.

 

Науковогообґрунтування доцільності вирубки дерев і тим більше їх пересаджування, на моюдумку, в даному випадку, бути не може.

 

Саме тому, я звернувсядо Генпрокуратури та Міністерства екології та природних ресурсів з проханням зупинитивиконання даного проекту реконструкції Володимирської гірки до отриманнявідповідного погодження.

 

Останні записи