Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.05.2013, 13:46

Вимагає звіту Київради

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У зв’язку із закінченням каденції діючої Київради, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» я звернувся до секретаря Київради Г.Гереги з проханням сформулювати та надати консолідований звіт щодо підсумків 5-річної діяльності депута

У зв’язку іззакінченням каденції діючої Київради, згідно із Законом України «Про місцевесамоврядування в Україні» я  звернувся досекретаря Київради Г.Гереги з проханням сформулювати та надати консолідованийзвіт щодо підсумків 5-річної діяльності депутатів Київради.

 

Впевнений, щоніякої діяльності після сьогоднішнього засідання Київради вже не буде. Тому часпідбивати підсумки! Нагадаю, що Закон передбачає роботу виборного органу дотого моменту, поки він не буде заміщений іншим виборним органом. Але практикароботи ВРУ в таких ситуаціях показує, що Парламент припиняє свою повсякденнуфункціональну діяльність після відведення належного їй терміну, а збирається іприймає рішення лише в надзвичайно важливих і невідкладних питаннях. Тож,формально вона продовжує працювати, а реально існує лише для підстраховки. Тежсаме буде і з Київрадою.

 

Безумовно, де-юре,депутати Київради матимуть свій статус, але де-факто не будуть нимкористуватися саме через традицію, яка складалася в Україні. А також через діїгромадських активістів та опозиції, які безумовно, не дадуть депутатам бутиповноважними повною мірою.

 

У звіті щодопідсумків 5-річної діяльності депутатів Київради я попросив надати відповіді нанижчезазначені запитання:

1.     Якасукупна кількість рішень була прийнята депутатами Київради за період 5-річноїроботи?

2.     Скількиоб’єктів муніципальної власності було передано під приватизацію?

3.     Якакількість земельних ділянок, що належить київські громаді була передана уприватизацію? Якою є загальна площа земель переданих в приватизацію?

4.     Якакількість земельних ділянок, переданих в приватизацію була використана підприватну забудову?

5.     Скількимуніципальних підприємств, під час роботи діючої Київради, було створено та якез них найбільше та найприбутковіше?

6.     Якізі створених муніципальних підприємств є збитковими? Якою є загальна сумазбитку, що покривається за рахунок київської громади від діяльності зазначенихпідприємств за період з 2008  по 2012 роки?

7.     Скількимуніципальних підприємств було передано у приватизацію? Які з них єнайбільшими?

8.     Скількиоб’єктів культурного призначення було закрито, перепрофільовано таприватизовано? (окремо – кінотеатри, бібліотеки, музеї, книгарні, видавництва,художні та творчі галереї)?

9.     Скількиісторичних будівель та пам’яток історії було зруйновано?

10.  Якоює загальна площа зелених зон Києва, знищених під забудову?

11.  Якакількість судових процесів за період з 2008 по 2013 рік була ініційованагромадою Києва, приватними підприємцями, компаніями проти Київради?

12.  Якукількість судових позовів Київрада подала за цей період проти своїх опонентів:інших структур та осіб?

13.  Скільки  протестівПрокуратура Києва винесла на рішення Київради?

14.  Прошунадати планові показники бюджетів 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 років тафактичне їх виконання.

Останні записи